Van Hanegem ziek van de stress

UTRECHT - Trainer Willem van Hanegem miste zondag de thuiswedstrijd van FC Utrecht tegen NAC (0-0) vanwege ziekte,
veroorzaakt door stress. Hij zal donderdag waarschijnlijk ook niet bij de wedstrijd tegen de Graafschap zijn.
"Ik belde vanmorgen met zijn vrouw en hoorde dat hij koorts en kramp had'', vertelde technisch directeur
Piet Buter. "Maar die griep stond natuurlijk niet op zich."
Er gebeurde deze week nogal wat bij FC Utrecht. Assistent-coaches John van Loen en David Nascimento, keeperstrainer Maarten Arts en conditietrainer Rob Druppers werden ontslagen. "Dat heeft Willem allemaal zeer aangegrepen", stelde Buter. "Hij ziet wel in dat het een noodzakelijke maatregel was, maar hij had
het er vreselijk moeilijk mee."
Volgens Buter moet Van Hanegem het zeker vijf dagen rustig aan doen, waarna hij terugkeert bij de club. "Zijn vrouw zei me dat Willem komende week wil terugkomen. Ik hoop daar op en reken er ook op", sprak Buter.
De technische baas van FC Utrecht zei geschrokken te zijn van de impact die de gebeurtenissen hadden op Van Hanegem. "Je zag dat hij het zich enorm aantrok. Hij staat er wel achter, maar zit ermee dat zijn collega's zijn weggestuurd. Hij heeft er een paar nachten niet van geslapen."
Bij FC Utrecht wilde niemand er iets van weten dat het wel erg toevallig was dat Van Hanegem juist zondag, de dag waarop hij voor het eerst commentaar moest geven, ontbrak. "Willem is een man die zijn verantwoordelijkheid neemt. Hij heeft er niet voor niets een arts bijgehaald", antwoordde voorzitter Jan-Willem Van Dop kortaf. "Willem was echt ziek", bevestigde Buter, "maar het is ook duidelijk wat de oorzaak is."
Buter leidde FC Utrecht zondag samen met de nieuwe assistent Ton du Chatinier. Buter had geen moment overwogen zelf ook op te stappen bij de club die zo rigoureus in de technische staf moest ingrijpen. "Nee, natuurlijk niet. Als een chirurg moet opereren, is het niet te hopen dat hij eerst de patiënt opensnijdt en daarna
wegloopt."
Buter is van plan in de komende dagen een bezoek af te leggen bij Van Hanegem thuis in Overveen. "Dan zal ik hem nogmaals vertellen dat hem geen enkele blaam treft. Wij bij FC Utrecht hebben Willem van Hanegem er dolgraag bij."
Hoe Van Hanegem zal terugkeren, daarover durft niemand bij FC Utrecht een voorspelling te doen. "Hij is veel meer gevoelsmens dan iedereen denkt'", sprak Buter. "Ik weet niet hoe het zich bij Willem ontwikkelt. Ik ben geen dokter. Maar misschien moet je wel psycholoog zijn."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.