FC Utrecht verslaat Heracles met 2-0

UTRECHT - FC Utrecht gedijt voorlopig prima bij de afwezigheid van hoofdtrainer Willem van Hanegem.
De club besliste zondag na rust de thuiswedstrijd tegen Heracles (2-0), waardoor het in een week van de twaalfde naar de achtste plaats klom op de ranglijst.
FC Utrecht haalde uit de laatste drie duels zonder Van Hanegem zeven punten. Dat is precies evenveel als in de eerste zes competitiewedstrijden toen 'De Kromme' wel op de bank zat.
Het was opvallend dat het Utrechtse publiek deed alsof er de laatste anderhalve week niets rond Van Hanegem was gebeurd.

SPANDOEK

Geen spandoek of spreekkoor refereerde aan de hoofdtrainer, die zich ziek meldde nadat zijn assistenten John van Loen en David Nascimento evenals keeperstrainer Maarten Arts en conditietrainer Rob Druppers op non-actief waren gezet.
Van Hanegem was er zondag niet bij. Technisch directeur Piet Buter en de nieuwe assistent-trainer Ton du Chatinier zaten tegen Heracles nog op de bank in de Galgenwaard.
Het gelegenheidsduo constateerde dat de thuisclub voor rust ondermaats presteerde. FC Utrecht voetbalde in een veel te laag tempo en grossierde in foutieve passes en kleine overtredingen.

ONTREGELEN

Heracles had het betere van het spel maar werd ook nauwelijks gevaarlijk. Met invaller Cedric van der Gun voor de tegenvallende Simon Cziommer bleek FC Utrecht na rust plotseling wel in staat om de defensie van Heracles de ontregelen. De thuisclub speelde in een veel hoger tempo en kreeg ook kansen.
Ali Boussaboun haalde in de 47e minuut nog de woede van het thuispubliek op de hals door voor open doel naast te schieten.
Hij trof in de 62e minuut echter wel prachtig doel toen hij een voorzet van Tim Cornelisse in één keer op zijn voet nam en over doelman Martin Pieckenhagen schoot: 1-0. Van der Gun bekroonde een sterke invalbeurt in blessuretijd met een tweede treffer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.