IJsselmeervogels bekert door na benauwde zege

© Remko Kool
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft zich met veel moeite geplaatst voor de derde ronde van de KNVB beker. De ploeg uit Bunschoten, die eerder de profs van FC Den Bosch uitschakelde, speelde zeer matig en won met 1-0 van SteDoCo, dat in de Derde divisie speelt.
IJsselmeervogels had in de eerste helft veelal de bal, maar creëerde nauwelijks kansen tegen de derdedivisionist, waar train Frans Adelaar wegens vakantie ontbrak.
Toch kwam de thuisploeg na 39 minuten op 1-0. Ahmed el Azzouti ging goed door in de 16, waarna Eef van Riel kon binnen tikken. Vlak voor rust kreeg SteDoCo, dat het tot dan toe vooral via afstandsschoten had geprobeerd, een grote kans. Schreuder schoot echter naast.
Vlak na rust kreeg diezelfde Schreuder opnieuw een kans, nu kopte hij over. IJsselmeervogels stelde daar aanvallend weinig tegenover. Een kans van El Azzouti ging naast.
Vlak voor tijd had de thuisploeg een grote kans, maar invaller Mike van de Laar bereikte de vrijstaande El Azzouti niet. Omdat ook het slotoffensiefje van SteDoCo niets opleverde, bleef het 1-0.