RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht in vorm naar Groningen: 'Met name de manier waarop we spelen doet deugd'

1/4
UTRECHT - FC Utrecht gaat donderdag met twee overwinningen op zak naar FC Groningen, waar de KNVB-bekerwedstrijd in de tweede ronde op het programma staat. "We hebben twee lastige wedstrijden gewonnen, maar met name de manier waarop we spelen doet mij als trainer deugd", zegt trainer John van den Brom over de laatste duels.

Zeges op FC Groningen (0-1) en Heracles Almelo (1-3) hebben FC Utrecht weer terug naar de vijfde plek gebracht in de Eredivisie, maar nu moet het gebeuren in de beker. Voor de tweede keer in anderhalve week staat de lange reis naar Groningen in de navigatie. Dat maakt voor linksback Mark van der Maarel geen verschil. "Ik zou zeggen dat het niet anders is, maar ook weer wel. Het is een specialer affiche. Nu gaan we voor de beker, en alle clichés zijn waar", geeft hij aan.

Utrecht pakt de bekerwedstrijd speciaal aan. Donderdagochtend vertrekt de selectie richting het Hoge Noorden, waar in een hotel geluncht en gerust kan worden. Na de sportmaaltijd vertrekt de selectie naar Stadion de Euroborg, waar om 18.30 uur afgetrapt wordt.

John van den Brom: "De beker is een extra doelstelling en daar moeten we vol voor gaan"


Het bekeravontuur is iets heel moois en als je daar succesvol in kan zijn, dan zijn dat de krenten in de pap"
Mark van der Maarel

"Groningen gaat komen, dat weet je", voorspelt Van der Maarel. "Zij staan er minder goed voor op de ranglijst dan wij, dus zij gaan volle bak voor de beker. Daar moeten we ons tegen wapenen. Het bekeravontuur is iets heel moois en als je daar succesvol in kan zijn, dan zijn dat de krenten in de pap."

Ook Van den Brom kent het belang van de KNVB-beker. Hij haalde als speler en als trainer meermaals de finale, maar won nog nooit. "Dat is mij overkomen ja. Ik wil heel graag de finale halen en net als iedereen die beker winnen. Ook binnen Utrecht hebben ze een verleden daarmee. Ik hoor Rick Kruys elke keer daarover, hoe dat was. Dat heb je als extra doelstelling buiten de competitie en daar moeten we vol voor gaan", zegt de trainer.

Komende zondag wacht voor FC Utrecht de kraker in de Galgenwaard tegen Feyenoord. Bij de Amersfoortse trainer spookt dat duel nog niet door zijn hoofd. "Ik heb nog niets over Feyenoord gehoord. Dat is ook helemaal niet aan de orde op dit moment. Het is makkelijk om dat te zeggen, maar als speler moet je altijd denken aan de volgende wedstrijd."

Mark van der Maarel: "Ik voel me lekker, krijg vertrouwen en hoop dat op mijn manier terug te betalen"


 Mark van der Maarel in actie tegen Heracles Almelo Mark van der Maarel in actie tegen Heracles Almelo | Foto: fcutrecht.nl

"Dat is wederom een lastige", gaat Van den Brom verder. "We hebben twee moeilijke uitwedstrijden gehad en die zijn we hartstikke goed doorgekomen. Dat geeft een goed gevoel en vertrouwen richting donderdag. We weten allemaal dat het in de beker een doel op zich is om de volgende ronde te bereiken."

"We weten dat het een drukke week is", voegt Van der Maarel toe. "Het is een Engelse week. Je bent die week goed begonnen bij Heracles-uit en je weet dat Groningen de volgende horde is. En Feyenoord, natuurlijk denk je daar weleens aan, maar primair is echt Groningen."

We zijn twee moeilijke uitwedstrijden hartstikke goed doorgekomen, dat geeft een goed gevoel en vertrouwen"
John van den Brom

Voor de linksback was het duel tegen Heracles Almelo een van zijn beste optredens van dit seizoen. "AZ was ook vrij behoorlijk, ook al was het resultaat niet goed. Ik voel me lekker, ik krijg vertrouwen en ik hoop dat op mijn manier terug te betalen. Het helpt dat de resultaten dan ook goed zijn."

Voor de polyvalente verdediger zal de connectie met de linksmidden die er tegen Heracles stond ontbreken donderdag: Bart Ramselaar is namelijk geblesseerd. "Bart is prettig om mee samen te spelen. Hij kan goed zijn weg vinden tussen de linies en creëert ruimte zodat ik de spits in kan spelen. Dat zijn patronen en automatismen die je meer erin krijgt. En als je in een bepaalde samenstelling kan spelen, dan valt dat soms samen", legt Van der Maarel uit.

LIVE OP RADIO M
Het bekerduel tussen FC Groningen en FC Utrecht begint donderdagavond om 18.30 uur. Vanaf 18.00 uur is Namen en Rugnummers live op Radio M Utrecht te horen, met een voorbeschouwing, een live-verslag en een nabeschouwing.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -