Spakenburg door in beker na foutloze penaltyserie

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft de laatste zestien van de KNVB beker bereikt door te winnen van OFC. De ploeg uit Bunschoten-Spakenburg was de sterkste in de penaltyserie na 120 minuten zonder goals.
In een niet hoogstaande eerste helft was OFC voetballend beter, kreeg het de grootste kansen, maar scoren lukte niet. Spakenburg stelde daar alleen een kans via Jordi Bitter tegenover.

LICHT UITGEVALLEN

Misschien het meest opwindende in de eerste helft was dat na ruim een halfuur een lamp uitviel, waardoor het veld deels niet te zien was. De wedstrijd ging gewoon door. In de eerste helft haperde de lamp vaker. Dit was extra zuur voor OFC, omdat de club uit Oostzaan voor de bekerwedstrijd flink geïnvesteerd had in een nieuwe lichtinstallatie rond het veld. Dit was nodig voor televisieregistratie.
De tweede helft was ook allesbehalve sprankelend. In tegenstelling tot de eerste helft waren beide ploegen even slecht. De toeschouwers zagen weinig grote kansen.

PENALTY'S

Ook in de verlenging vielen geen treffers, waardoor penalty's beslissing moesten brengen. In de penaltyserie miste OFC eenmaal, terwijl Spakenburg foutloos was. Barry Beijer scoorde de laatste strafschop, waarna gejuich klonk bij de Blauwen. Zaterdag is de loting voor de volgende ronde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.