Euforie na nederlaag bij GVVV: 'We komen hier uit als winnaars'

© Geert Lommers
VEENENDAAL - Bij GVVV overheerste voornamelijk een trots gevoel na de bekeruitschakeling tegen topclub PSV (1-2). "We hebben gevochten als leeuwen en komen hier als winnaars uit", sprak Danny de Leeuw.
Johan Jansen "Ik ben zo trots dat ik voor GVVV mag voetballen"
Op basis van de tweede helft en de verlenging verdienden de Veenendalers om door te gaan in de beker. "Ik heb geen reet te doen gehad. Oke, dat is een beetje overdreven", zei keeper Johan Janssen, die gemixte gevoelens overhield aan het duel. "Aan de ene kant doodzonde dat je verliest. Aan de andere kant ben ik zo trots dat ik voor GVVV mag voetballen, er stonden 5.000 man langs de kant en er waren geen ongeregeldheden met PSV-supporters."
Niek Oosterlee: "De jongens hebben het PSV heel moeilijk gemaakt in bepaalde periodes, met name in de tweede helft"

GLUNDEREN

Niek Oosterlee was trots op zijn ploeg na afloop. "De jongens hebben gestreden en het PSV heel moeilijk gemaakt in bepaalde periodes, met name in de tweede helft." Een van zijn spelers is Taoufik Adnane. Hij glunderde na het verlies van oor tot oor. Adnane: "Ik voel euforie na een nederlaag. We hebben gevochten als leeuwen en komen hier als winnaars uit."
Taoufik Adnane: "Ik voel euforie na een nederlaag"

NIET SERIEUS

Danny de Leeuw vond dat er meer inzat. "Als je ziet hoe makkelijk wij voetballen en tot kansen kwamen, dan kon je gewoon winnen", vertelde de GVVV'er, die van tevoren dacht dik te verliezen. "Het is schandalig dat je het PSV zo moeilijk maakt. Ze namen de wedstrijd niet serieus. We weten dat ze in moeilijke fase zitten. Zo'n duel tegen ons helpt juist om dat van je af te spelen." Bij de Eindhovenaren werd onlangs trainer Mark van Bommel ontslagen, de resultaten in de Eredivisie zijn niet goed en ze liggen al uit de Europa League.
Danny de Leeuw: "Het is schandalig dat je het PSV zo moeilijk maakt"

VAKANTIE

Philip Ties en De Leeuw hadden hun vakantie uitgesteld om de wedstrijd tegen PSV te spelen. Morgenochtend vliegt De Leeuw om 07.00 uur naar de Canarische eilanden. ""Als we gewonnen hadden, kon ik één keer door naar het vliegveld. Zometeen moet ik helaas naar bed."
Berry Powel in gesprek met verslaggever Bert Kous

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.