RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Besluit over SVA Papendorp valt begin januari

UTRECHT - De KNVB neemt binnen een paar weken een definitief besluit over het lot van SVA Papendorp. Dat zegt wethouder Maarten van Ooijen in de Utrechtse raad. Hij reageert daarmee op vragen van onder andere DENK.

Van Ooijen geeft aan persoonlijk contact te hebben gehad met de KNVB. Volgens hem heeft de voetbalbond aangegeven dat er bij SVA Papendorp herhaaldelijke geweldsincidenten zijn geweest en dat daarom werd besloten de club uit de competitie te halen. De wethouder gaf aan dat hij dat standpunt van de bond snapt en respecteert.

De bond nam alle teams van SVA Papendorp uit de competitie na een serie van incidenten, waaronder het aanvallen van een grensrechter. De club heette vroeger Magreb '90. Rond de club zijn er meer problemen, zo is de oud-voorzitter veroordeeld wegens drugshandel. Ook zouden spelers zwart zijn betaald en heeft de belastingdienst een forse vordering op de club.

Dat laatste is volgens Van Ooijen een complicerende factor in het zoeken naar een oplossing voor de gedupeerde spelers. De belastingdienst heeft beslag gelegd op het kantinegebouw van de club. Daardoor wordt het lastig om er een andere club te laten spelen.

Van Ooijen gaf aan dat er nog geen spelers zijn overgeschreven naar andere clubs, maar dat dat wel kan. De wethouder is in overleg met Sport Utrecht om te kijken wat de mogelijkheden zijn om de leden van SVA Papendorp aan het sporten te houden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -