Justin Hoogma: "Over een paar weken heeft niemand het nog over de manier waarop"

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht speelde niet denderend, maar plaatste zich wel ten koste van FC Groningen voor de achtste finales van de KNVB beker. En dat is het enige waar het donderdagavond in de Euroborg omdraaide volgens verdediger Justin Hoogma. "Over een paar weken heeft niemand het meer over de manier waarop we hebben gewonnen."
Daarmee wilde Hoogma niet goed praten dat het spel van FC Utrecht niet bepaald hoogstaand was. "We gaven weliswaar weinig weg, maar hadden daarentegen totaal geen controle over de wedstrijd", vertelde Hoogma direct na de wedstrijd aan René van den Berg van Radio M Utrecht, "Groningen zette hoogdruk en we hadden moeite om daar onderuit te spelen. We hadden een mogelijkheid of vier, maar dat aantal creëren we altijd wel als we op de counter spelen. Het is positief dat we achterin eigenlijk bijna niks hebben weggegeven en de nul hebben gehouden."
Justin Hoogma: "Totaal geen controle over de wedstrijd"
Trainer John van den Brom had een dubbel gevoel. "Ik baal dat we geen mooi voetbal speelden, maar we hebben wel gewonnen. Ik heb wel eens slechtere wedstrijden gespeeld in de beker. Het draait om de finale halen, niet meer en niet minder."
De ogen worden nu gericht op Feyenoord, zondag de tegenstander in de Galgenwaard. "Ik ben blij dat het tegen Feyenoord is. In een uitverkocht huis, dan is het weer wat makkelijker. Je blijft in ieder geval in de flow van wedstrijden winnen en we hebben de nul gehouden, met dank aan Maarten Paes. Dat zijn toch positieve dingen."
John van den Brom: "Ik heb zoveel foute passes gezien"
FC Utrecht speelt zondag om half drie de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen Feyenoord. De loting van de beker is zaterdagavond. Dan zal er meteen door worden geloot tot de halve finales.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.