RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Twisker naar GVVV: "Ik heb niet gesolliciteerd. Een club moet zelf weten wat voor trainer ze willen"

1/2
VEENENDAAL - De keuze van Jochem Twisker om ja te zeggen tegen de baan als trainer van GVVV was niet heel moeilijk. De huidige trainer van Hercules en oud-trainer van Spakenburg tekende donderdag voor één jaar bij de tweededivisionist uit Veenendaal.

"Ik ben gewend altijd voor één jaar te tekenen", zegt Twisker over de duur van dat dienstverband. "Als het niet functioneert moet je elkaar niet in een wurggreep houden. En als het wel goed gaat is verlengen een formaliteit."

GEEN VERRASSING
Nadat eind november bekend werd dat GVVV en de huidige trainer Niek Oosterlee na dit seizoen uit elkaar gaan, kwam GVVV onder meer bij Twisker terecht. "GVVV heeft mij benaderd en we hebben een goed gesprek gehad. Ze belden me snel terug om de zaak af te maken. Nee, ik solliciteer niet zelf. Een club op dit niveau moet een idee hebben wat voor soort trainer ze willen hebben."

Twisker heeft in het verleden vaker dan eens aangegeven GVVV een mooie club te vinden. Bovendien was de technische leiding van Veenendalers al jaren gecharmeerd van de trainer. "GVVV is al sinds jaar een dag een begrip in het amateurvoetbal", legt Twisker uit. "Ik had al eerder aangegeven de Tweede divisie weer in te willen."

"Ik had al eerder aangegeven de Tweede divisie weer in te willen"


PRIJZEN
Toen Twisker onlangs bekend maakte aan zijn laatste jaar bij Hercules bezig te zijn, gaf hij aan te hopen op een club waar hij weer prijzen kon pakken. Hij werd al eens kampioen van de Topklasse met Spakenburg, en met de Dijk werd hij kampioen van de Derde divisie. De vraag is of GVVV een club waarmee Twisker om de prijzen kan spelen.

"Ik heb gezegd graag in de Derde divisie om de prijzen te spelen, of in de Tweede divisie te werken", nuanceert de Bussummer. "De wedstrijd tegen PSV heeft bewezen dat er bij GVVV potentie zit. Bovendien zijn de verschillen in de Tweede divisie niet heel groot, al kan ook in je nadeel werken."

Ik ben blij dat er nu duidelijkheid en rust is"
Jochem Twisker

HERCULES
Het komende half jaar staat Twisker nog onder contract bij Hercules. Daar wacht een pittige opdracht. De Utrechters verkeren in de Derde divisie in degradatiegevaar. "Het valt wat tegen, dat moet ik eerlijk zeggen. Maar ik heb er alle vertrouwen in."

Er was de afgelopen anderhalve maand het nodige om Twisker te doen. Hij kon terug naar Spakenburg om de naar Feyenoord vertrokken John de Wolf op te volgen. Hercules hield dat tegen. "Ik weet dat dat geen invloed heeft gehad op mijn werk bij Hercules, maar ik me voorstellen dat er mensen zijn die zich afvragen of ik wel volledig met mijn gedachten bij de club was. Daarom ben ik ook blij dat er nu duidelijkheid en rust is. Dus er is geen enkele reden om dat het komende half jaar niet goed af ronden."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -