Organisatie Soester Sylvestercross strikt toplopers

Beeld uit de Sylvestercross van 2018
Beeld uit de Sylvestercross van 2018 © Fotostudio RedGreenBlue
SOEST - Jasmijn Bakker staat op 31 december aan de start tijdens de jaarlijkse Sylvestercross in Soest. De Amersfoortse werd afgelopen jaar vierde op het EK onder 23. Ook de nummers twee en elf van dat EK, Jasmijn Lau en Diane van Es staan in de Soester duinen aan de start.
Het drietal krijgt concurrentie van Maureen Koster, Andrea Deelstra en de beste Belgische crossatlete van het moment Hanna Verbruggen. Ook de winnares van vorig jaar, Julia Velthoven is van de partij.
Bij de mannen staan voormalig winnaar Soufiane Bouchiki uit België en zijn jongere broer Lahsene op de startlijst. Lahsene was al eens winnaar van de Sylvestercross voor junioren. Zij nemen het onder meer op tegen de Britse broers Mahamed en Zakariya Mahamed. De één was achtste bij de mannen onder 23 jaar, de ander elfde bij de wedstrijd onder 20 jaar.
Ook de Rus Rinas Achmedeev, dit jaar tweede bij de Warandeloop in Tilburg, behoort tot de deelnemers. Uit Nederland staan Stan Niesten, Roy Hoornweg en Michel Butter aan het vertrek van de Sylvestercroos, die onderdeel is van het Nationale Crosscircuit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.