RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van den Brom: "Tegen Feyenoord moet het aan de bal beter"


UTRECHT - Minder dan drie dagen na de bekerzege op FC Groningen, moet FC Utrecht zondag om 14.30 uur opnieuw aan de bak. In de Galgenwaard is Feyenoord dan de tegenstander. De voorbereiding is kort en daardoor aangepast, vertelt trainer John van den Brom.

"We waren laat terug, dus we hebben vanochtend wat later verzameld", vertelt Van den Brom voor de training van vrijdagmiddag. "Vanmiddag lopen we rustig uit, en zaterdag doen we ook rustig aan. En dan zondag de wedstrijd."

John van den Brom over Feyenoord


In die wedstrijd zal het beter moeten dan donderdag tegen FC Groningen. Want hoewel Utrecht won en door is in de beker, was Van den Brom niet tevreden. "Tegen Feyenoord zal het aan de bal beter moeten. Dat vond ik tegen Groningen niet goed. Als dat lukt, ben ik ervan overtuigd dat we een kans maken."

BAHEBECK
Dat Bart Ramselaar zondag ontbreekt was al bekend. Na de wedstrijd tegen Groningen zijn er ook zorgen over Jean-Christophe Bahebeck, die na een botsing met Ajdin Hrustic geblesseerd uitviel. "Zoals ik hem vandaag binnen zag komen verwacht ik niet dat hij speelt", zegt Van den Brom.

Zoals ik hem vandaag binnen zag komen verwacht ik niet dat hij speelt"
Van den Brom over Bahebeck

De blessure van Bahebeck is in meerdere opzichten sneu te noemen. Ten eerste was de Fransman na lange tijd eindelijk fit aan het worden. "Maar hij was de laatste twee wedstrijden ook goed als aanspeelpunt", vertelt Van den Brom. "We hadden afgesproken dat hij een uur zou spelen, zodat hij ook tegen Feyenoord mee kon doen. Abass stond al klaar om hem te vervangen toen hij geblesseerd raakte."

WINTERSTOP
De wedstrijd tegen Feyenoord is de laatste wedstrijd van 2019. Veel mensen snakken naar de winterstop, maar middenvelder Joris van Overeem niet. "Ik had nog wel even door willen spelen", zegt Van Overeem, die de eerste maanden van het seizoen miste door een blessure.

 "Ik denk dat zij vanuit hun defensie mikken op hun sterke aanvallers" | Foto: fcutrecht.nl

Van Overeem heeft zich snel in de basis gespeeld. "Toen ik weer fit was ben ik basisspeler geworden en er niet meer uit geweest." En dus ook Van Overeem is nu blij met trainer John van den Brom, onder wiens leiding hij bij AZ mocht vertrekken. "Dat speelt bij mij totaal niet, dat is meer wat jullie hebben bedacht", zegt de middenvelder. "En het is drie jaar geleden."

Zondag speelt Van Overeem met FC Utrecht tegen het Feyenoord van Dick Advocaat, de man die vorig jaar nog trainer was van FC Utrecht. "Ik denk dat zij vanuit de defensie mikken op hun sterke aanval, met Berghuis, Sinisterra en JŲrgensen", aldus Van Overeem. Precies zoals Advocaat FC Utrecht liet spelen dus.

Joris van Overeem blikt vooruit op FC Utrect-Feyenoord


AUGUSTUS
Eerder dit seizoen eindigde Feyenoord - FC Utrecht in 1-1. Jaap Stam was nog trainer in De Kuip toen Issah Abass Utrecht al vroeg op 0-1 zette. Geboren Utrechter Ridgeciano Haps schoot namens de Rotterdammers de eindstand op het bord.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -