RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hake gaat tevreden 2019 uit: 'Jong FC Utrecht een ander gezicht kunnen geven'

1/2
UTRECHT - Jong FC Utrecht-trainer René Hake kijkt met een tevreden gevoel terug op de eerste seizoenshelft. De oefenmeester ging in de zomer aan de slag bij de beloftenploeg en wist met zijn talenten al meermaals indruk te maken. "We hebben heel mooie stappen gezet."

Mooi dat het steeds drukker wordt op Zoudenbalch"
René Hake

ANDER GEZICHT
"We hebben veel goede wedstrijden gespeeld. Als je naar het grote geheel kijkt dan hebben we Jong FC Utrecht een ander gezicht kunnen geven, dat was één van de doelstellingen. Daarnaast wilden we betere prestaties neerzetten. Dat is ook grotendeels gelukt", aldus Hake. "Het is mooi om te zien dat het steeds drukker wordt op Zoudenbalch. Dat zegt wel iets. Dat is voor de jongens ook leuk."

Over de ontwikkeling van Jong FC Utrecht is Hake te spreken. "We hebben tegen goede ploegen veel weerstand geboden. We hebben thuis van FC Den Bosch gewonnen met 5-1 bijvoorbeeld, maar je moet niet naar één wedstrijd kijken. Als we naar het geheel kijken dan zie ik dat we mooie stappen hebben gezet. Laat dit een mooi begin zijn om het te continueren en uit te bouwen."

TRAININGSKAMP
Hake verwacht dat verschillende talenten nog dit seizoen de overstap maken naar de hoofdmacht. "Er zullen ook een aantal jongens meegaan op trainingskamp met het eerste elftal. Dat zijn er best veel. We streven er naar dat die jongens ook structureel bij het eerste blijven", aldus Hake, die nog niet wilde zeggen welke jongens mee gaan naar Spanje.

GO AHEAD EAGLES
Hake verloor met zijn ploeg vrijdag de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar met 0-3 van Go Ahead Eagles. "Dat is heel teleurstellend. We wilden de ongeslagen thuisstatus behouden en in het linkerrijtje 2020 in gaan, dat is nu niet gelukt." Jong FC Utrecht staat nu elfde op de ranglijst met 28 punten. Jong FC Utrecht sloot vorig seizoen af als negentiende met slechts 23 punten.
Op 10 januari vervolgt Jong FC Utrecht de Eerste Divisie met een uitwedstrijd tegen De Graafschap.
René Hake blikte in Namen en Rugnummers terug op de eerste seizoenshelft


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -