RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Districtsbeker: CSW geeft 0-4 voorsprong weg maar ontsnapt in penaltyserie

1/3
WILNIS - CSW uit Wilnis is zaterdag op bizarre wijze ontsnapt in de tussenronde van de districtsbeker West 1. Tegen Valleivogels uit Scherpenzeel gaf de ploeg een 0-4 voorsprong weg, maar wist het vervolgens de penaltyserie te winnen. Hierdoor plaatst CSW zich voor de derde ronde.

Na een kwartier spelen viel de openingstreffer. Het was Menno van de Leeden die namens de bezoekers de bal het doel in werkte. In de tweede helft gaf diezelfde Van de Leeden de assist op Dennis Pranger. Hij kon de bal binnenlopen: 0-2.

RIANTE VOORSPRONG
Niet veel later viel de beslissing definitief. Robbert Kompier wipte de bal bekeken over de doelman van Valleivogels heen en zette zo de 0-3 op het scorebord. Invaller Bram Korver wist in de 67e minuut ook nog de 0-4 te maken.

COMEBACK
Het werd plots toch nog spannend in Scherpenzeel tussen de Tweedeklassers. Guido van Dijk en Erik van Eem scoorde vlak na elkaar, waardoor het een kwartier voor tijd 2-4 stond. In de blessuretijd werd het ook nog 3-4 door een treffer van Rémon Liefting.

Met nog dertig seconden te gaan wist Valleivogels de comeback helemaal compleet te maken. Guido van Dijk kopte uit een vrije trap de gelijkmaker binnen: 4-4. Omdat in de districtsbeker geen verlenging is, werd na het laatste fluitsignaal direct overgegaan tot penalty's.

STRAFSCHOPPEN
In de beslissende strafschoppenserie schoot Valleivogels-speler Van Dijk, die in de reguliere speeltijd tweemaal scoorde, als enige niet raak. Van de Leeden benutte vervolgens de beslissende strafschop van CSW en zorgde zo voor het ticket voor de derde ronde van de districtsbeker.

CSW-keeper Rahim Gök: "We spelen echt een goede tweede helft"


Dit was een typische bekerwedstrijd hč?"
CSW-keeper Rahim Gök was beslissend met een gestopte penalty

De enige gemiste penalty was een prooi voor CSW-keeper Rahim Gök. "Dit was een typische bekerwedstrijd hč? Ik denk dat we een heel goede tweede helft spelen, maar door drie of vier standaardsituaties krijgen we alle goals tegen. Daar moeten we echt wel aan gaan werken", reageert hij.

"Ik pak daarna een van de vijf penalty's en wij schieten ze allemaal erin. Het is prima dat ik hem pak, maar hij was ook niet heel goed ingeschoten. Ik zag al dat hij die hoek in ging", aldus Gök.

Trainer CSW: "Wat we in de slotfase hebben gedaan, dat sloeg nergens op"


Trainer Anthony Servinus heeft gemengde gevoelens. "Ik heb genoten van minuut 46 tot 70. We kwamen veel achter de ruimte. Maar wat we daarna hebben gedaan, dat sloeg nergens op. Het begint al bij een hoge bal die wordt losgelaten, maar ook de standaardsituaties", zegt Servinus.

"Bij de 4-2 had ik iets van: dat kan nog wel wat worden. Wij kregen wel kansen op 5-2, maar als je die niet maakt... En dat gebeurde dus ook. Het publiek dat is gekomen heeft denk ik wel genoten. Ik heb in de kleedkamer verteld dat we dit wel meenemen naar volgend jaar. We moeten hier heel goed van gaan leren."

15' Menno van de Leeden [0-1]
49' Dennis Pranger [0-2]
55' Robbert Kompier [0-3]
67' Bram Korver [0-4]
70' Guido van Dijk [1-4]
73' Erik van Eem [2-4]
90+1 Rémon Liefting [3-4, pen]
90+3 Guido van Dijk [4-4]
* CSW wint de strafschoppenreeks met 5-4


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.



Lees ook




Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -