RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Keistad maatje te klein voor topploeg Lycurgus in de beker

1/2
AMERSFOORT - De volleybalmannen van Keistad uit Amersfoort zijn in de kwartfinale van het nationale bekertoernooi uitgeschakeld. Dat is geen schande, want de ploeg uit de Topdivisie nam het op tegen grootmacht Lycurgus uit Groningen. Het duel was in drie sets klaar.

Keistad werd in de eerste set overklast door de drievoudig landskampioen. Het werd maar liefst 13-25, waar coach Marcel Ruyterlinde vooraf hoopte dat zijn ploeg twintig punten per set kon scoren. Sporthal Amerena in Amersfoort was goed gevuld voor het bekerduel; zeker 300 toeschouwers keken naar de partij.

In de tweede set kon Keistad de topploeg van Lycurgus langer bijbenen. Tot 16-17 was het verschil slechts één punt, maar daarna toonde de ploeg uit Groningen de klasse en liep het weg. De set ging uiteindelijk met 20-25 naar Lycurgus.


Als Keistad nog iets wilde, dan had het in de derde set moeten gebeuren. Lycurgus haalde alle hoop snel weg door snel vijf punten uit te lopen. Keistad spartelde nog wat tegen, maar kon niet voorkomen dat de bekerwinnaar uit 2016 de wedstrijd met 17-25 in het slot gooide.

Keistad - Lycurgus: 13-25, 20-25 en 17-25

We waren zelfs te gretig"
Keistad-coach Marcel Ruyterlinde

"Ik heb een beetje gemengde gevoelens, omdat ik denk dat we te weinig hebben gegeven in het vrijuit spelen. Er zat ergens nog wel een rem erop. We waren ook heel gretig, omdat we ontzettend veel netfouten hebben gemaakt. Te gretig dus", aldus Keistad-trainer Ruyterlinde.

"Het positieve is dat we ze behoorlijk onder druk hebben gezet met de service. Als je dat zelf beter uitbuit, dan kan je misschien meer boven de twintig scoren. Nu zijn we toch wel afgegaan, voor de buitenwereld. Voor het gevoel zijn we eraf gekletst."

Ruyterlinde: "Ik denk dat we te weinig hebben gegeven in het vrijuit spelen, er zat ergens nog wel een rem erop"


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -