RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Coach van het Jaar Hugo Haak: 'Uniek dat we zo dominant zijn in de sport'

1/2
VIANEN - Hugo Haak werd deze week op het Sportgala gekozen als Coach van het Jaar 2019. De oud-baanwielrenner uit Vianen is momenteel bondscoach van de baansprinters, die tweevoudig wereldkampioen zijn. "Het was sowieso een bizar jaar. Met zo'n einde dat kan er ook nog wel bij", zegt Haak.

Haak kijkt uit naar de Olympische Spelen: "We zijn de favoriet, daar deinzen we niet voor terug."


"De ongekende successen die we gehaald hebben met de teamsprint", noemt Haak als hij het heeft over het meest 'bizarre' van zijn periode als bondscoach. "We hebben het WK voor het tweede jaar op rij gewonnen, dat was toch wel een van de hoogtepunten. Het is iets unieks dat je zo dominant bent in de sport. Dat zie je nooit echt aankomen."

Haak nam het stokje over van Bill Huck. Toen draaide de teamsprint al bij Nederland, maar een gespreid bedje was het volgens de Vianees niet. "Het was een succesvol team, alleen we waren niet zo dominant. Daar waren wel aanpassingen voor nodig en die zijn doorgevoerd", zegt hij.

Dat hij bondscoach werd, net na zijn carrière, vond Haak ook niet makkelijk."Want ik wilde het eerst niet doen. Na de interim-periode werd door de sporters gevraagd of ik het wilde blijven doen. Dat is even aftasten, maar het is heel soepel verlopen. Ik denk dat ik tijdens mijn actieve carriere de verbinding tussen de groep en de bondscoach was. Dat heb ik uitvergroot en zo ben ik voor de groep gaan staan."

"De Olympische Spelen in Tokio zijn het grote doel, daar moeten de puntjes op de i. We zijn de favorieten. Daar deinzen we niet voor terug. Iedereen weet dat we topfavoriet zijn. Wij als staf moeten ze optimaal voorbereiden, en als dat het geval is, dan maken we zeker kans op goud", aldus Haak, die in de verkiezing als Coach van het Jaar verkozen werd boven Erik ten Hag en Sarina Wiegman.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -