Lars van der Haar wil ondanks rugpijn starten in Namen: 'Verstandig is het niet'

© Telenet-Baloise Lions
PROVINCIE UTRECHT - Lars van der Haar gaat ondanks zijn rugpijn zondag van start in de Wereldbeker veldrijden van Namen. De Woudenberger ging vorige week door zijn rug en moest daardoor ook opgeven. "Verstandig is het niet, maar het is heel moeilijk om af te zeggen", zegt Van der Haar.
Lars van der Haar: "Ik acht mijn rug genoeg hersteld om morgen te starten"
De veldrijder was zaterdag al in het Belgische Namen om het parcours uit te proberen. Hij sloeg de zaterdagveldrit van Sint-Niklaas over. "Ik focus mij vol op morgen", zei Van der Haar in het radioprogramma Namen en Rugnummers.

BELANGRIJKE WEDSTRIJDEN

"Het gaat niet zo heel goed met die rug. In Ronse ben ik door mijn rug gegaan, vorige week ging het dus niet. Ik heb deze week mijn trainingen aangepast. Als ik toen 100% last had, dan is dat nu 25%."
"Ik acht het genoeg hersteld om morgen te starten. Het is de vraag en de hoop of mijn rug niet te veel reageert", aldus de Woudenberger. "Verstandig is het niet, maar het is heel moeilijk om af te zeggen. Deze wedstrijden zijn heel belangirjk. Van de sponsor moet niets, maar ik vind Namen vooral een heel mooie wedstrijd."
"Ik sta goed in alle klassementen en moet proberen overal aan de start te staan. Ik hoop dat de rug het houdt en ik ga ervan uit dat ik ga rijden voor top-5 of een podiumplaats. Morgen voor de wedstrijd kan ik dat pas echt zeggen over hoe ik mij voel", zegt Van der Haar, die in Namen zijn vierde plek in het Wereldbeker-klassement verdedigt.
In 2014-2015 eindigde de kleine crosser eens als tweede op de Citadel. Dat is zijn enige podiumplaats bij de profs in Namen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.