RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Lemoine straalt na titel: "Hier droom je als klein meisje van"

1/3
WOERDEN - Tennister Quirine Lemoine heeft zich in Alphen aan de Rijn voor het eerst in haar loopbaan gekroond tot Nederlands kampioen. De Woerdense was in de finale met 6-3 en 6-2 te sterk voor Arianne Hartono.

De Woerdense over het behalen van haar Nederlandse titel in het damesenkelspel


Nadat Lemoine, nummer 436 van de wereldranglijst, de eerste set had gewonnen kwam ze niet meer in de problemen. Tijdens de tweede set kwam ze op 3-0 en die ruime voorsprong gaf ze niet meer uit handen. Het is voor het eerst dat Lemoine de Nederlandse titel in het enkelspel in de wacht sleept. In 2015 won ze op het NK goud in het dubbelspel.

ONTBREKEN TOPPERS
Veel Nederlandse topspeelsters ontbraken in Alphen. Kiki Bertens en Arantxa Rus sloegen het NK over, net als Lesley Kerkhove-Pattinama en RichŤl Hogenkamp.

Quirine Lemoine over het aankomende tennisjaar


ROLSTOELTENNIS
Jiske Griffioen slaagde er niet in het voorbeeld van stadsgenote Lemoine te volgen. De rolstoeltennisster uit Woerden nam het in de finale op tegen Marjolein Buis, maar verloor met 6-1, 6-4. Griffioen was in 2004, 2006 en 2013 Nederlandse beste.

Diede de Groot uit Oudewater was de afgelopen twee jaar Nederlands kampioen rolstoeltennis, maar liet deze editie aan zich voorbijgaan.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -