Toptalent Pieterse geniet van zwaar parcours: "Dan maakt het niet eens uit hoe het gaat"

© Robert Claus
PROVINCIE UTRECHT - Veldrijdster Puck Pieterse is bij de wereldbekerrit in het Belgische Namen 22e geworden. Het toptalent uit Amersfoort zag de Nederlandse Lucinda Brand net als vorig jaar met groot machtsvertoon de zege pakken. De Maarnse Geerte Hoeke werd 33e.
Puck Pieterse praat na met Robert Claus
Onder loodzware omstandigheden ging de pas zeventienjarige Pieterse voor de tweede keer in haar nog prille loopbaan van start in Namen. Het parcours was flink aangepast en hevig geteisterd door zware regenval, waardoor de Amersfoortse meerdere malen ten val kwam. Vorig seizoen beleefde Pieterse haar vuurdoop in de wereldbeker, toen ze 32e werd in Namen.
"Het was haast vandaag niet mogelijk om op mijn fiets te blijven zitten", vertelde Pieterse in gesprek met RTV Utrecht. "Tijdens de afdalingen ging iedereen wel een keer onderuit. Ik ben een paar keer gevallen, maar dat was voornamelijk mijn eigen fout. Daardoor kwam ik in de hekken terecht."
Al jarenlang staat Namen bekend als een van de zwaarste ritten van het veldritseizoen, maar daar kan Pieterse wel van genieten. "Het is een van mooiere rondjes om te rijden, vind ik", aldus Pieterse. Over haar eindklassering kon het aanstormende talent niet lang inzitten. "Het is altijd leuk om te starten, dan maakt het eigenlijk niet eens uit hoe het gaat."

AGTERBERG

Bij de beloften beleefde Kyle Agterberg een achterhoedegevecht. Hij werd 35e en kon na afloop maar moeilijk verkroppen dat het zo moeizaam liep. "Het liep gisteren goed, maar vandaag was het gewoon slecht. Ik probeer daar dan niet aan te denken, maar dat lukte niet. Het loopt de laatste tijd gewoon moeizaam bij me."
Kyle Agterberg: "Het is een shit-periode voor me"
Het goede gevoel ontbreekt bij de renner uit Maartensdijk, zo vertelde hij zelf. "Het is een mentaal dingetje, maar tijd om te balen is er niet." Het is een drukke periode voor Agterberg, want komende donderdag wacht alweer de volgende wereldbekerrit, die verreden zal worden in Heusden-Zolder. "Hopelijk word ik daar opgesteld", aldus een treurende Agterberg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.