Instellingen

Maher en Van den Brom eensgezind: 'Het kan en moet nog veel beter'

© Orange Pictures
PROVINCIE UTRECHT - Adam Maher baalde na het verloren duel van FC Utrecht met Feyenoord (1-2) als een stekker. De middenvelder van de Domstedelingen erkende dat zijn ploeg tijdens de eerste helft misschien wel het beste voetbal van de eerste seizoenshelft speelde, maar had een zuur gevoel dat een beloning daarvoor uitbleef.
Adam Maher in gesprek met René van den Berg
"Ik denk dat we het heel goed hebben gedaan, alleen bereik je daar nu niets mee", vertelde hij aan RTV Utrecht. "Natuurlijk hebben we de supporters vermaakt, maar alleen staan we nu met lege handen. Dat is gewoon doodzonde.
De Domstedelingen kwamen in de eerste helft op achterstand, maar trokken de stand daarna snel weer gelijk via een treffer van Justin Hoogma. Ondanks een arsenaal aan kansen waren het de Rotterdammers die vlak na rust de 1-2 maakten. Daar baalde Maher vooral van. "We waren het veld nog niet op, of de bal lag alweer in het netje."
Maher kwam afgelopen zomer over van AZ en blikte met René van den Berg terug op de eerste seizoenshelft in de Domstad, die gekenmerkt werd door wisselvalligheid. "Het kan en moet veel beter", aldus de middenvelder, die met zijn ploeg als nummer zeven van de Eredivisie de winterstop ingaat. "De afgelopen wedstrijden was het resultaat vaak goed, maar het spel nog niet. Wat dat betreft gaan we na de winterstop de puntjes op de i zetten."
John van den Brom: "Europese uitschakeling was natuurlijk een enorme domper"
Niet alleen Maher besloot zondag zijn eerste seizoenshelft bij FC Utrecht, datzelfde gold voor trainer John van den Brom. Hij kwam - net als Maher - over van AZ en keek nog eens terug op de hoogte- en dieptepunten tot nu toe. "De Europese uitschakeling vlak na mijn komst was natuurlijk een enorme domper", gaf Van den Brom toe.
Toch heeft de Amersfoorter het goed naar zijn zin bij FC Utrecht, vertelt hij. "Het leuke is dat we met iets bezig zijn, waarbij je met vlagen terugziet wat je graag wil zien. Dat kan én moet nog beter en is een mooie uitdaging in 2020, daar zijn we ons bewust van. Deze jongens kunnen beter dan ze tot nu toe hebben laten zien", besloot de oefenmeester.
RTV Utrecht sprak ook met Willem Janssen na het duel met Feyenoord

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.