Veldrijders ploeteren in Namen: 'Modder en stenen kwam ik tegen'

Een door de modder besmeurde renner klimt de trap op
Een door de modder besmeurde renner klimt de trap op © Orange Pictures
PROVINCIE UTRECHT - Een niet helemaal okselfrisse Lars van der Haar ging zondag van start in de wereldbekerveldrit in het Belgische Namen. De Woudenberger kampte met een rugblessure, maar maakte het loodzware parcours toch af en werd uiteindelijk zevende. "Modder ben ik tegengekomen. En stenen", vertelde hij in gesprek met RTV Utrecht.
Een verkleumde Lars van der Haar bibbert na met Robert Claus
Een rugblessure gooide bijna roet in het eten bij Van der Haar en hinderde hem bijna überhaupt van start te kunnen gaan. Zaterdag twijfelde hij nog, maar vanochtend was het gevoel goed. "Het voelde goed, dus ik dacht bij mezelf: 'ik ga het gewoon doen'." Een val tijdens de rit bezorgde de toch al gehavende Van der Haar nog wel kortstondig problemen. "Toen kreeg ik wel even last van, maar uiteindelijk ebte het gelukkig weg."
Een vijfde plaats was het hoogsthaalbare voor Van der Haar, dacht de Woudenberger. "Het was loodzwaar vandaag", vervolgde hij. "Het was ontzettend glad. Ik hoopte misschien nog vijfde te kunnen worden, maar nadat ik gevallen was, kon ik dat uit m'n hoofd zetten."
Van mij hoeft het niet, maar het volk kan hier van genieten
Corné van Kessel

VAN KESSEL

Barre weersomstandigheden en een veranderd parcours zorgden voor zware omstandigheden in Namen, zag ook de Belg Corné van Kessel die derde werd. "Ik vond het oude parcours mooier. Door het weer was het zand op de trappen weggespoeld en reden we onderaan met de banden in een modderpoel."
Het kwam de organisatie van de wedstrijd op veel kritiek te staan, onder meer van Adrie van der Poel, vader van Mathieu van der Poel, die zondag wederom feilloos was en de overwinning op zijn naam zette. Vader Van der Poel vond het een 'klote-parcours' en Van Kessel erkende dat spektakel misschien te veel de overhand krijgt in het veldrijden. "Van mij hoeft dat niet, maar het volk kan ervan genieten. Hoe extremer het parcours, hoe risicovoller het is en daardoor neemt de kans op blessures ook toe."
Corné van Kessel: "We reden met de banden in een modderpoel"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.