RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Door de Lens van Ankie: een meisjesdroom komt uit

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Pas acht, misschien negen is ze als ze voor het eerst op een NK Tennis rondloopt, als toeschouwer: Quirine Lemoine uit Woerden. En daar op dat toernooi voelt ze het opeens: als ze later groot is, wil ze zélf die beker winnen. Als ik maanden geleden ontdek dat het NK tennis dit jaar wordt gehouden in Alphen aan den Rijn gaat het kriebelen. Daar wil ik naar toe.

TENNIS
Ik weet niet veel van tennis, maar ik ben geboren en getogen in Alphen en reed zeven jaar lang elke dag langs de tennishal, op weg naar school. De hal ligt op een steenworp afstand van mijn geboortehuis, maar ik ben er nog nooit binnen geweest. Ik ben nieuwsgierig. Maar dat is het niet alleen, het is ook een mooie gelegenheid om tennis te fotograferen, iets wat ik nog niet eerder heb gedaan.

Toch meld ik me niet direct aan. Het toernooi is in de week voor kerstmis en de ervaring leert dat dat misschien wel de 'most wonderful' maar zeker niet de rustigste 'time of the year' is. Er moet altijd van alles en de uitnodigingen voor de gala's die allemaal in dezelfde week plaatsvinden druppelen al sinds oktober binnen. Ik houd het daarom nog even in mijn achterhoofd.

PRINS(ESSEN)
Door de verwachte drukte verdwijnt het kampioenschap helemaal naar de achtergrond, tot ik afgelopen woensdag in Amsterdam bij het gala der gala's ben. Langs de rode loper van het NOS/NOC*NSF Sportgala wacht ik samen met de collega's op de sporters. En hoewel de meeste genomineerden het om uiteenlopende redenen laten afweten die avond, komen juist die uit onze provincie wel bijna allemaal. Wielercoach Hugo Haak, handbalsterren Laura van der Heijden en Angela Malestein en rolstoeltennister Diede de Groot
schrijden als ware prins en prinsessen, bijna onherkenbaar in hun prachtige feestelijke kleding, voorbij.

HET GAAT GOED
Als ik Diede zie, denk ik opeens weer aan het NK. Het toernooi is inmiddels al in volle gang. Diede zelf kan jammer genoeg niet meedoen vanwege een rugblessure, maar hoe zou het gaan met Quirine en de andere provinciegenoten? De rest van de week volg ik de berichten op de voet. Het gaat goed met Quirine. Ze wint wedstrijd na wedstrijd en staat zaterdagmiddag boven verwachting in de halve finale. En ze wint! Dat is voor mij het moment dat ik alsnog besluit om naar het toernooi toe te gaan.

En zo sta ik zondagmiddag samen met de familie van Quirine (kijk maar eens goed) op het Center Court van het NK tennis en zie hoe een meisjesdroom uitkomt.

 | Foto: Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -