De Kruijf verkozen tot beste volleybalster van 2019

© Orange Pictures
SCHALKWIJK - Robin de Kruijf uit Schalkwijk is verkozen tot de beste volleybalster van Nederland in 2019. De Kruijf kreeg van de jury de voorkeur boven Britt Bongaerts, die wel meer punten ontving van de fans.
De 28-jarige De Kruijf won met haar Italiaanse club Conegliano niet alleen de landstitel, maar ook het WK voor clubs. In de finale van de Champions League moest ze met Conegliano buigen voor Novara, de club van Celeste Plak. "De Kruijf is zeer succesvol bij haar club, zowel in de nationale als internationale competities", staat in het juryrapport. "En bij het nationaal team presteerde ze uitstekend en bleef ze overeind, daar waar anderen niet goed presteerden." De Kruijf kreeg de prijs in 2013 ook al, vorig jaar werd Laura Dijkema gehuldigd als beste Nederlandse volleybalster.
Bij de mannen ging de prijs volgens zowel het publiek als de jury naar Nimir Abdelaziz. De 27-jarige aanvoerder van Oranje kreeg de Ingrid Visser Award vorig jaar ook al. Abdelaziz en De Kruijf ontvangen hun Ingrid Visser Award op 7 januari na de eerste wedstrijd van de volleybalsters op het olympisch kwalificatietoernooi in Apeldoorn tegen Azerbeidzjan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.