RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Schorsing voor marathonschaatsers Bart en Willem Hoolwerf

EEMDIJK - Marathonschaatser Willem Hoolwerf uit Eemdijk moet ook de komende wedstrijd om de KPN Cup toekijken. Hij is voor de KNSB voor n race geschorst, nadat zijn ploeg AB-vakwerk hem ook al voor n wedstrijd schorste. Ook teamgenoot en neef Bart Hoolwerf is voor n race geschorst.

Willem Hoolwerf werd door de bond bestraft met een race schorsing omdat hij tijdens het NK marathonschaatsen op snelheid de schaats van Jordy Harink aantikte met zijn hand. De door zijn ploeg opgelegde schorsing zat Hoolwerf afgelopen weekend al uit.

Op de Facebookpagina van zijn ploeg trekt Hoolwerf heht boetekleed aan: "Ik zie in dat dit echt niet kan. Het is slecht voor de sport en het had slecht kunnen aflopen voor Jordy. Ik deed het in een opwelling, in het heetst van de strijd. Ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden voor deze actie richting Jordy en zijn team."

BART HOOLWERF
Bart Hoolwerf, klassementsleider in de strijd om de KPN Cup, kreeg zaterdag de rode kaart omdat hij een slaande beweging zou hebben gemaakt naar Sjoerd den Hertog. Hoolwerf ontvangt wel de vijf bonuspunten voor de ronde voorsprong die hij in de race waarin hij bestraft werd had veroverd, maar is uit de uitslag van de wedstrijd geschrapt. Daardoor mist hij de punten die hij zou hebben gekregen voor zijn twaalfde plaats.

Ondanks die straf blijft hij koploper in het klassement, maar komende zaterdag kan hij geen punten verzamelen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -