RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechts ijshockey moet en kan terug naar de top

1/2
UTRECHT - Het Utrechtse ijshockey moet terug naar de top van Nederland. "En dat kán ook", zegt ijshockeylegende Tonny Collard. De geboren Utrechter was prof in Canada en maakte begin jaren '90 de twee Utrechtse landstitels mee.

IJshockeylegende is nu manusje van alles bij Utrecht Dragons


"We hebben twee goeie, fanatieke coaches", zegt Collard. "En de spelersgroep wil ook heel graag." De Utrecht Dragons keerden dit jaar met een eerste team terug in de competitie, nadat de club een aantal jaren met alleen jeugdteams actief was geweest. Het debuutseizoen in de Eerste divisie verloopt redelijk. Vrijdagavond werd tegen Capitals Leeuwarden alweer de zesde zege in vijftien duels geboekt.

De Dragons staan op de zesde plaats met 18 punten. Nummer zeven en hekkensluiter Zoetermeer Panters heeft pas één punt, nummer vijf Capitals Leeuwarden heeft er 20. "Het deed pijn om te zien dat ijshockey in Utrecht niet uit het slop kwam", zegt Collard, die tegen Leeuwarden de geblesseerde coach Martijn Leenen verving.

Over de toekomst is Collard, die behalve invalcoach ook materiaalsponsor van het team is en in zijn schaatsshop de schaatsen van de hockeyers slijpt, optimistisch. "We hebben goeie coaches en een hele goeie technische commissie. De fundering ligt er, nu moeten we continuďteit zoeken. Dan kan alles weer worden zoals vanouds."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -