RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Door de Lens van Ankie: herinneringen bij een indoor beachvolleybaltoernooi

1/2
PROVINCIE UTRECHT - 'Indoorbeachvolleybal? Ze hadden net zo goed lekker buiten kunnen spelen' denk ik bij mezelf terwijl ik uit het raam kijk. Online zie ik dat Robert Meeuwsen en Madelein Meppelink uit Rhenen in Aalsmeer Nederlands kampioen indoorbeachvolleybal zijn geworden.

De lucht is blauw en de zon schijnt heerlijk naar binnen op mijn keukentafel. Ik zit graag aan deze tafel. Het uitzicht hiervandaan op het MaximŠpark is mooi en inspirerend. Alle weersoorten tonen zich hier elke dag puur en ongezouten vlak voor mijn neus. Het is hartje winter en het park zou nu eigenlijk bedekt moeten zijn onder een witte deken van sneeuw. Er zou een dikke glanzende laag ijs op de vijver moeten liggen waar kinderen uit de buurt op schaatsen.

In plaats daarvan zie ik hardlopers in korte broek en mensen die zorgvuldig hun yogamatjes op het groene gras uitrollen. Het is 7 graden en de koolmezen komen alweer luid kwetterend de tuin in om te kijken of hun vogelhuisje nog wel vrij is. Het Nederlandse weer: onvoorspelbaar als altijd.

EK IN NEDERLAND
Beachvolleybal is een sport waarbij je nou niet direct aan Nederland denkt. De zon hoog aan de hemel, palmbomen, witte stranden, mannen en vrouwen met gebronsde lichamen in kleurrijke zwemkleding, is een beeld dat eerder bij je opkomt. En toch zijn 'we' er goed in. Daar kwam ik anderhalf jaar geleden achter bij het EK Beachvolleybal dat, of all places, werd gehouden in Nederland.

Ik volgde Madelein Meppelink en Robert Meeuwsen van de openingsceremonie in Apeldoorn, via de SS Rotterdam en hartje Utrecht naar de finales in Den Haag. Wat een een avontuur was dat. En wat een uitdaging voor de organisatie: al dat zand en die stadions midden in de centra van vier van onze
grootste steden.

KAMPIOEN
Waar het Robert Meeuwsen toen niet lukte om de finales te halen, waren Madelein Meppelink en haar partner Sanne Keizer onverslaanbaar. Wedstrijd na wedstrijd wonnen ze van al die andere sterke teams, ook die uit landen waar deze sport er met de paplepel ingegoten wordt. Ze werden met glans Europees Kampioen.

En hoewel ik er zelf dit weekend niet bij kon zijn, te druk met heen en weer rijden door de stad om alle genomineerden voor de Sportprijs Utrecht te fotograferen, zie ik voor me hoe beiden de beker in ontvangst nemen en misschien ook wel even terugdenken aan dat bijzondere toernooi in 2018.

 | Foto: Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -