RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bart Hoolwerf vrijuit na ontlastende verklaring

EEMDIJK - De scheidsrechterscommissie van de KNSB heeft de rode kaart die wedstrijdjury zaterdag toekende aan Bart Hoolwerf geseponeerd. Dat is gebeurd dit na een ontlastende verklaring van Robert Post. "Op basis van het beeld zag het er behoorlijk rood uit. Het leek er op dat Eemdijker Hoolwerf hier Robert Post een elleboogstoot ga", zegt voorzitter Sietze Douma van de scheidsrechterscommissie het jurybesluit.

Inmiddels heeft de commissie contact gehad met Okay-ploegleider Peter de Vries en Robert Post. Post verklaarde dat het wat lomp ging maar dat er geen sprake is van een elleboogstoot. Op basis van die verklaring werd de rode kaart geseponeerd en de schorsing van ÚÚn wedstrijd ingetrokken.

Door het seponeren van de rode kaart zal de uitslag van zaterdag worden herzien. Bart Hoolwerf zal hierdoor de 10 punten horend bij de elfde plaats ontvangen bovenop de 5 bonuspunten van een ronde voorsprong. Hiermee bouwt klassementsleider Hoolwerf zijn leiding in het klassement uit tot 49,2 punten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -