RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse waterpolovrouwen dromen alvast van Olympische Spelen


ZEIST - De Nederlandse waterpolovrouwen zijn neergestreken in Zeist ter voorbereiding op het EK dat dit weekend begint in het Hongaarse Boedpest. Oranje gaat er naartoe om hun Europese titel te verdedigen.

KNZB
Nog een dag trainen op het complex van de KNZB in Zeist en dan vertrekt Oranje naar Boedapest. In de selectie Sabrina van der Sloot en Dagmar Genee van het Utrechtse UZSC. "Maar we liggen hier niet de hele dag in het zwembad hoor," zegt Dagmar, "we eten of rusten hier ook, dat hoort bij het trainingsschema. Hier worden de laatste puntjes op de i gezet."

 Sabrina en Dagmar bereiden zich met Oranje in Zeist voor op EK Sabrina en Dagmar bereiden zich met Oranje in Zeist voor op EK | Foto: RTV Utrecht / Robert Jan Booij

Hoe groot de kansen zijn voor Oranje is nog lastig in te schatten volgens Dagmar. "Je bent wel titelverdediger, maar je moet het ook laten zien", zo omschrijft ze het gevoel. Bij winst op dit EK ligt een ticket klaar voor de Olympische Spelen in Tokio. Ook als Nederland tweede wordt achter Spanje is de ploeg geplaatst.

TOKIO
Sabrina zegt dat de Olympische Spelen zeker door haar hoofd spoken. "Ik droom daar elke dag van zowat, want als je hier in het water ligt, moet je wel een groter doel voor ogen hebben." Ook voor Dagmar is dat belangrijk. "We zijn al zolang voor iets aan het trainen, als het lukt is dat wel een hele ontlading voor iedereen."

Maar eerst de focus op het EK. "Elke medaille is er een en ik wil elk toernooi winnen en elke wedstrijd winnen, anders zou ik dit niet meer doen," zegt Sabrina. Het feit dat bij winst een Olympisch ticket klaar ligt geeft wel spanning. Dagmar: "Dat zorgt voor extra druk, maar ook voor extra gretigheid."

Mocht het niet lukken om tijdens dit EK een ticket voor de Spelen te verdienen dan krijgt de ploeg in maart nog een kans tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi. Het EK begint zondag en duurt tot en met 26 januari.

Waterpolosters bereiden zich in Zeist voor op EK


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -