Oud-voetballer Johan Pater ontwaakt uit coma

© Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Oud-voetballer Johan Pater is ontwaakt uit zijn coma. Dat meldt een vriend van de 39-jarige Pater op Facebook. De ex-voetballer van onder meer IJsselmeervogels, PSV en Telstar werd begin december getroffen door een hartstilstand en dubbele longontsteking.
Volgens de vriend is Pater bij kennis en reageert hij langzaam op prikkels om hem heen. Hij herkent vrienden en praat inmiddels weer, hoewel dat vooralsnog onverstaanbaar is. Door de dubbele longontsteking functioneert een van zijn longen nog maar voor de helft.
Pater begon zijn profcarrière bij PSV, maar daar wist hij nooit door te breken. Vervolgens kwam hij uit voor FC Eindhoven, AGOVV, Telstar, Go Ahead Eagles, FC Volendam en opnieuw voor Telstar en AGOVV, om in 2009 naar de amateurs van IJsselmeervogels te verkassen.
De ex-voetballer raakte tijdens zijn loopbaan meerdere keren in opspraak. In 2000 werd hij als speler van FC Eindhoven na een wedstrijd tegen Telstar als eerste Nederlandse speler ooit positief bevonden op het gebruik van cocaïne. Jaren later maakte hij datzelfde Telstar boos toen hij in het geheim een trainingsstage bij het Engelse Stoke City afwerkte.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.