RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

EK-finale halen mogelijk al genoeg voor Oranje-waterpolosters

UTRECHT/BAARN - De Nederlandse waterpolosters verzekeren zich van deelname aan de Olympische Spelen als ze deze maand in Boedapest hun Europese titel prolongeren. De tweede plaats volstaat ook om naar Tokio te gaan als Spanje, al zeker van deelname, het goud pakt op het EK.

De helft van het deelnemersveld staat al vast. Japan mag als gastland meedoen, AustraliŽ vertegenwoordigt OceaniŽ en de Amerikaanse vrouwen plaatsten zich door de World League te winnen. 'Team USA' won vorig jaar ook het WK en de Pan Amerikaanse Spelen. De verliezend finalisten Spanje en Canada kregen de bijbehorende olympische tickets.

Aangezien Zuid-Afrika gebruik wil maken van het recht om Afrika te vertegenwoordigen, iets wat nog niet helemaal zeker is, zijn na de kampioenschappen van Europa en AziŽ waarschijnlijk nog twee tickets te verdelen op het OKT.

"Op het laatste WK wonnen wij met 33-0 van Zuid-Afrika. Het zou dus kunnen dat zij eigenlijk op vakantie gaan naar Tokio en daarmee een ander land een reŽle kans op een medaille ontnemen", aldus de Nederlandse bondscoach Arno Havenga.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -