Lorena Wiebes reageert op naderend akkoord met Parkhotel Valkenburg: "Ik ga wel koersen"

© Orange Pictures
MIJDRECHT - Wielrenster Lorena Wiebes uit Mijdrecht is in de eerste helft 2020 toch actief voor haar ploeg Parkhotel Valkenburg. De nummer één van de wereldranglijst lag weken in de clinch met het management. Ze wilde ondanks een doorlopend contract weg. "We hebben nu afspraken gemaakt dat ik zo min mogelijk last heb van het management om mij heen", reageert ze bij RTV Utrecht.
"Gisteren was er een gesprek tussen mijn kamp en Parkhotel Valkenburg, maar daar kon ik zelf niet bij zijn omdat ik op trainingskamp ben op Gran Canaria. Ik weet niet precies wat er is gezegd, maar daar zijn ze wel tot een oplossing gekomen. Dat is fijn, want we zaten allebei niet te wachten op een rechtszaak", zegt Wiebes. Dinsdag kondigde Parkhotel Valkenburg namelijk aan een kort geding aan te spannen tegen de Mijdrechtse.

BOTSING MET MANAGEMENT

De handtekeningen onder het 'nieuwe' contract moeten nog gezet worden, maar ze verwacht geen problemen daarbij. "Het is niet de meest ideale situatie, want ik had het liever anders gezien. Ik heb altijd gezegd dat ik niets tegen de meiden van Parkhotel Valkenburg heb."
"Mijn ambities en vooral mijn visie botste erg met het management van de Parkhotel-ploeg. We hebben nu wel bepaalde oplossingen gevonden, voor het eerste half jaar, en afspraken gemaakt dat ik zo min mogelijk last heb van het management om mij heen", aldus de sprintster.
Ik ga wel koersen, voor de andere meiden en voor mijn eigen ontwikkeling
Lorena Wiebes

TRANSFERPERIODE

Wiebes is van plan om begin dit seizoen uit te komen voor Parkhotel Valkenburg. Eerder dreigde ze nog een half jaar niet uit te komen als de ruzie niet opgelost zou worden. "Dat akkoord ligt er nu. Ik ga wel koersen, voor de andere meiden en voor mijn eigen ontwikkeling", zegt ze.
De kans bestaat dat Wiebes halverwege het seizoen wel weggaat bij Parkhotel Valkenburg. Volgens haar manager is er interesse van WorldTour-ploegen als Team Sunweb, CCC-Liv, Movistar en Trek-Segafredo.
"In juni is er een transferperiode. Dat is vaker gebeurd bij rensters en renners dat zij dan overstappen naar een andere ploeg. Het is duidelijk geweest dat ik weg wilde. Ik kijk nu nog niet zo ver vooruit, want ik wil zien wat in het akkoord staat. Dan kunnen we verder kijken welke wedstrijden ik ga rijden", legt de veelwinnaar uit.
"Het is nu verder kijken en voorbereiden. Het scheelt een hoop. Ik ben blij dat er duidelijkheid is en dat ik weet waar ik aan toe ben. Dat had ik de afgelopen weken niet." De trainingsstage die Wiebes nu in Spanje afwerkt met de vrouwen van de Nederlandse ploeg duurt nog tot 18 januari.

REACTIE HOOFDSPONSOR

Hoofdsponsor Jos van de Mortel van Parkhotel Valkenburg reageerde eerder al bij De Limburger. "Een akkoord dat niemand tot tevredenheid zal stellen, maar opgelost is opgelost", zei hij. "Zie het als een tijdelijk akkoord. Voorlopig rijdt ze voor ons, maar er kan een moment komen dat ze naar een andere ploeg gaat. Haar contract wordt opengebroken en er wordt nu gewerkt aan een nieuwe vaststellingsovereenkomst."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.