Spakenburg begint 2020 bij angstgegner

Kevin Sterling speelt tegen zijn oude club
Kevin Sterling speelt tegen zijn oude club © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De openingswedstrijd van Spakenburg in 2020 is er één waar de Blauwen op basis van het verleden wat recht te zetten hebben. De vier duels die Spakenburg in de Tweede divisie speelde tegen Koninklijke HFC werden alle verloren. De doelcijfers zijn 11-2 in het voordeel van HFC. In Haarlem waren de verschillen het schrijnendst: Spakenburg verloor uit tegen Koninklijke HFC met respectievelijk 5-1 en 3-0.
Dit seizoen presteren de Haarlemmers opnieuw prima. Koninklijke HFC staat vierde, en was voor de laatste speelronde van 2019 zelfs koploper. Spakenburg staat op de tiende plaats en kan bij winst het linkerrijtje binnenstomen. Maar uitwedstrijden en Spakenburg is dit seizoen nog geen gelukkige combinatie. De Blauwen wonnen op vreemde bodem alleen bij GVVV. Koninklijke HFC verloor in eigen huis ook pas één keer.

DEBUTANTEN

Spakenburgtrainer Eric Meijers kan in Haarlem beschikken over de nieuwelingen Robin Eindhoven en Thomas van den Houten. De KNVB heeft de twee vrijdag vrijgeven. Eindhoven, die vorig seizoen nog voor Koninlijke HFC speelde, kwam in oktober over van Aris Limassol, kan dus debuteren tegen zijn oude club. Van den Houten kwam deze week over van AFC.
Ook Kevin Sterling heeft een verleden bij Koninklijke HFC. Spits Floris van der Linden van de Haarlemmers speelt volgend seizoen voor Spakenburg, waar Argjend Selimi ontbreekt vanwege een blessure. Ook de langdurig geblesseerden Roy Terschegget en Mike Vreekamp zijn er nog niet bij.

LIVE

Het duel in Haarlem begint om 15.30 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.