Hockeysters beginnen Pro League goed door SCHC-goals

SCHC-speelster Ginella Zerbo
SCHC-speelster Ginella Zerbo © Orange Pictures
BILTHOVEN/UTRECHT - SCHC-speelsters Ginella Zerbo en Laurien Leurink waren belangrijk bij de 3-0 zege in de openingswedstrijd van de Nederlandse hockeysters in de Pro League. Zerbo scoorde twee keer tegen China in Changzhou. Leurink maakte de andere goal.
Zerbo zette Oranje na acht minuten op voorsprong. Ze bekroonde een mooie actie van Felice Albers over de achterlijn met een doelpunt. In de eerste minuut na rust verdubbelde Leurink de voorsprong. Ze kon de bal vrij intikken, na voorbereidend werk van Malou Pheninckx (Kampong) en Xan de Waard (ook SCHC).

BESLISSING

De hockeysters van coach Alyson Annan hadden weinig te duchten van China en beslisten het duel via wederom Zerbo. De aanvalster van SCHC tikte de bal in nadat een strafcorner van Frédérique Matla op de lat was gevlogen en de Chinese keepster ook de rebound had gekeerd. In derde instantie was het via Zerbo wel raak.

STRAFBAL

Eva de Goede uit Zeist miste in de slotfase nog een strafbal. Oranje, dat vorig jaar de eerste editie van de Pro League won, neemt het zondag opnieuw op tegen China.