DOVO blijft in degradatiezone na onnodige nederlaag

© Menno Schilder
VEENENDAAL - DOVO heeft nagelaten om aansluiting te vinden met teams boven de streep in de Derde divisie A. De Veenendalers vochten zich tegen de amateurs van Ajax terug na een achterstand, maar de bezoekers trokken uiteindelijk aan het langste eind: 2-3.
Commentator Menno Schilder was bij de wedstrijd DOVO - Ajax en vat het duel samen
De wedstrijd op een goed gevuld sportpark Panhuis begon rustig en kende weinig kansen. Later in de eerste helft werd DOVO sterker. Tegen de verhouding in kwam Ajax op 0-1. De eerste kans werd verzilverd door Koen Blommesteijn, die knap binnenkopte. Al snel had Ajax de voorsprong verdubbeld, na een goede aanval scoorde Jake Wollgarten.
Alsof de achterstand nog niet erg genoeg was, moest aanvoerder Roy Bakkenes kort voor rust geblesseerd het veld verlaten. Gelukkig voor de Veenendalers gebeurde nog iets positiefs voor rust. Kai Huisman schoot op prachtige wijze uit een vrije trap de aansluitingstreffer binnen: 1-2.

BLESSURES

De tweede helft kwam niet echt los, doordat vaak spelers geblesseerd op de grond lagen. Net als Bakkenes kon doelpuntenmaker Huisman ook niet verder.

VUURWERK

Het vuurwerk hadden de spelers bewaard voor het eind van het duel. DOVO kwam op 2-2 via een hard schot van Kesly den Haag. Kort daarna had Quincy Arends de Veenendalers op voorsprong kunnen zetten, maar zijn poging werd van de lijn gehaald.
Enkele seconden later scoorde Ajax uit de omschakeling. Hoewel de extra tijd zes (!) minuten was, lukte het de ploeg van trainer Scott Calderwood niet nog een keer om terug te komen van een achterstand.
31' Koen Blommesteijn [0-1]
39' Jake Wollgarten [0-2]
44' Kai Huisman [1-2]
78' Kesly den Haag [2-2]
81' Ricardo Fransberg [2-3]

RANGLIJST

DOVO staat op plek vijftien op de ranglijst. Alleen VVOG en ONS Sneek hebben minder punten verzameld. De ploeg uit Veenendaal gaat volgend weekeinde op bezoek bij concurrent Goes.