Spakenburg sleept punt uit het vuur bij Koninklijke HFC

© RTV Utrecht / Arnold Schenk
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft de Tweede divisie hervat met een gelijkspel. Op bezoek bij Koninklijke HFC in Haarlem werd met 1-1 gelijkgespeeld. De Blauwen waren vroeg in het duel nog wel op voorsprong gekomen.
Korte samenvatting Koninklijke HFC-Spakenburg, door Arnold Schenk

VROEGE PENALTY

Spakenburg kreeg na een kwartier spelen de uitgelezen mogelijkheid op de voorsprong. Aanvaller Vince Gino Dekker brak door de verdediging van Koninklijke HFC en werd onderuitgehaald. De toegekende strafschop was enigszins discutabel, maar werd wel benut door Everton Pires Tavares.
Beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte om aan te vallen, waardoor 0-1 ook de ruststand was. Vijf minuten na de pauze sloeg de thuisploeg toe. Koos Werkman scoorde bijna een eigen goal, waarna de daaropvolgende corner via Floris van der Linden binnenviel: 1-1.

TER WIELEN LAAT ZICH GELDEN

Aan beide kanten waren vervolgens kleine mogelijkheden te melden. Spakenburg kwam tien minuten goed weg bij een scrimmage in het eigen zestienmetergebied. Doelman Leon ter Wielen wist te voorkomen dat de Haarlemmers op 2-1 kwamen.
Ook twee minuten voor tijd wist de Spakenburg-goalie met een reflex zijn doel leeg te houden. In de blessuretijd was Ter Wielen andermaal belangrijk, waardoor de Blauwen een punt uit het vuur sleepten in Haarlem.
In de stand van de Tweede divisie komt Spakenburg op 24 punten uit 17 gespeelde wedstrijden. Daarmee staat het team van trainer Eric Meijers tiende.
17' Everton Pires Tavares, pen. [0-1]
50' Floris van der Linden [1-1]