RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Trainer Scott Calderwood: 'De intentie is om door te gaan bij DOVO'

1/4
VEENENDAAL - Trainer Scott Calderwood heeft het naar zijn zin bij DOVO. "Mijn intentie is om door te gaan", zei hij na de 2-3 nederlaag tegen de amateurs van Ajax.

Sinds eind november is Calderwood de trainer van DOVO. Hij stond bij vier wedstrijden langs de lijn, waarin vier punten werden gepakt en een einde kwam aan een reeks van slechte resultaten. "Toen ik instapte wist ik dat we met DOVO niet alle wedstrijden zouden winnen", vertelde Calderwood. "Daarnaast wist ik ook dat het een fijne club is met een goede spelersgroep en staf. Als dit niet het geval was, was ik niet begonnen bij DOVO."

Kesly den Haag in gesprek met verslaggever Menno Schilder over de wedstrijd DOVO - Ajax


De Veenendalers konden bij een zege op Ajax boven de streep komen in de Derde Divisie A. Door het verlies lukte dit niet. "Dit zijn cruciale wedstrijden. Als je deze wint, dan gaat het binnen de club anders leven. De nederlaag heeft ons teruggebracht in de situatie waarin we zaten. Ik kan mijn stem wel verheffen, maar we zitten in het hetzelfde schuitje. Ik ben verantwoordelijk voor de resultaten en daar loop ik niet voor weg. Het gaat lukken om deze mooie club in de Derde divisie te houden."

Scott Calderwood: "Het gaat lukken om deze mooie club in de Derde divisie te houden"


UITSPRAAK BURGEMEESTER
Eerder kwam in het nieuws dat Gert-Jan Kats, burgemeester van Veenendaal, graag ziet dat DOVO en GVVV fuseren, zodat ambities hoger kunnen worden gelegd. Een paar dagen later na de wedstrijd DOVO - Ajax zei hij dat hij die woorden in perspectief moet plaatsen. "In een interview had ik het over de bekerwedstrijd GVVV - PSV. Daarna kreeg ik de vraag hoe ik ermee om zou gaan als GVVV en DOVO in dezelfde competitie zitten. Toen sprak ik de ambitie uit dat het mooi zou zijn als Veenendaal een club in de Eredivisie heeft en dat de clubs dan de handen in elkaar moeten slaan. Zo heb ik het gezegd, maar er is geen enkele ambitie om DOVO en GVVV samen te voegen."

Beluister het interview met Gert-Jan Kats hier


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -