RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Testa la Muta kijkt uit naar samenwerking met Kruys: 'Mooie uitdaging'

1/3
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Rick Testa la Muta beleefde in de topper tegen HHC Hardenberg zijn debuut als hoofdtrainer. Het bleef bij ťťn keer, want voor de wedstrijd werd bekend dat Gert Kruys vanaf maandag zijn taken overneemt. Hij heeft zin om met hem samen te werken. "Wij Utrechters onder elkaar vinden het een mooie uitdaging."

Eerder deze week werd trainer Ted Verdonkschot ontslagen. Daardoor werd Testa la Muta naar voren geschoven, normaal gesproken is hij assistent-trainer. Tegen HHC Hardenberg vervulde hij voor het eerst en tevens het laatst de rol van oefenmeester. "Ik had van tevoren niet verwacht dat de klus zo kort zou zijn, maar tegelijkertijd weet je dat bij een club als IJsselmeervogels snel wordt gehandeld."

Rick Testa la Muta: "Ik had van tevoren niet verwacht dat de klus zo kort zou zijn"


SPANNING

Testa la Muta merkte dat hij veel moest doen als hoofdtrainer, maar was niet zenuwwachtig. Bij de spelers zag hij geen andere wedstrijdspanning dan normaal. "We hadden een normale voorbereiding. De situatie is iets anders, maar het belangrijkste blijft de wedstrijd winnen. Dat willen moet vanuit jezelf komen. Je gaat niet denken wat er in de dagen daarvoor is gebeurd."

Verslaggever Bert Kous in gesprek met Ahmed el Azzouti over onder andere zijn gemiste kansen


GERT KRUYS

Vanaf maandag krijgt Testa la Muta dus gezelschap van Kruys. Die laatstgenoemde is trainer tot het einde van het seizoen bij de Vogels. "Dat vind ik mooi. Wij Utrechters onder elkaar vinden het een mooie uitdaging."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -