RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verdriet bij De Kruijf na mislopen Tokio: 'We waren bange schaapjes'

SCHALKWIJK - De Nederlandse volleybalsters zijn er komende zomer niet bij op de Spelen van Tokio. Oranje, met Robin de Kruijf uit Schalkwijk in de gelederen, verloor gisteren in de halve finales van het Europese olympisch kwalificatietoernooi van Duitsland.

De uitschakeling was een enorme tegenvaller voor de ploeg die vier jaar geleden in Rio nog vierde werd. Nederland leek een goede kanshebber in Apeldoorn. Van alle deelnemende teams, had Nederland met een zesde plek de hoogste positie op de wereldranglijst. Duitsland staat slechts vijftiende op die lijst, maar bleek met name dankzij sterspeelster Louisa Lippman te sterk voor de ploeg van bondscoach Gianni Caprara.

"De wil zat er wel in", zei De Kruijf na afloop tegen de NOS. "Met vlagen ging het goed. Maar de derde set begonnen we eigenlijk als bange schaapjes. We lieten het allemaal gebeuren. Zo speel je natuurlijk niet zo'n wedstrijd waarin je je laatste mogelijkheid moet pakken om te kwalificeren voor de Spelen."

De Kruijf had lang het vertrouwen dat het goed zou komen. "Ik dacht zelf nog wel van we pakken 'm. We gaan hier een stunt doen. Ik snap nog steeds niet helemaal wat er allemaal is gebeurd."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -