RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Pieterse verovert zilver bij NK veldrijden: 'Opzich tevreden'

1/2
AMERSFOORT - Puck Pieterse is bij het NK Veldrijden voor junioren in Rucphen als tweede over de finish gekomen. De Amersfoortse vocht lang met Shirin van Anrooij om de koppositie, Pieterse moest uiteindelijk het genoegen nemen met de zilveren plak.

De 17-jarige Pieterse ging vanaf de start het gevecht aan met leeftijdsgenote Van Anrooij. In het slot van de wedstrijd reed Van Anrooij op kracht weg bij Pieterse en soleerde naar de gouden medaille. Fem van Empel pakte achter Pieterse de bronzen medaille.

TEVREDEN
"Ik ben opzich tevreden met mijn tweede plaats. Vandaag zat er niet meer in", vertelt Pieterse tegen RTV Utrecht. "Ik ben wel goed in vorm, maar net niet goed genoeg. Zij (Van Anrooij, red) is op dit parcours net iets beter. Ze kon tot twee keer toe van mij wegrijden."

Voor een NK slaap ik slechter"
Puck Pieterse

Puck Pieterse sprak na afloop van het NK met verslaggever Robert Claus


Pieterse liet tijdens de race het goud niet zomaar lopen. "Ik heb mijn kop niet laten hangen. Ik ben gewoon door blijven gaan tot het einde", aldus Pieterse die vooraf als één van de favorieten werd gezien. "De druk lag op ons allebei. Bij zo'n NK slaap ik de dag van te voren niet zo lekker en vandaag moet alles precies op tijd gebeuren. Het is veel geregelder dan bij een 'normale' wedstrijd."

WK VELDRIJDEN
Begin februari gaat Pieterse van start op het WK veldrijden. "Daar hoop ik op het podium te eindigen. Dan zijn er ook Fransen en Amerikanen bijvoorbeeld die al veel hebben laten zien dit seizoen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -