RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van der Haar voor het derde jaar op rij tweede bij NK Veldrijden: 'Hoogst haalbare'

1/2
WOUDENBERG - Woudenberger Lars van der Haar is voor het derde jaar op rij bij het NK Veldrijden als tweede over de streep gekomen. Net als de twee voorgaande edities veroverde Mathieu van der Poel de Nederlandse titel.

Van der Haar, die in 2013 en 2014 Nederlands kampioen werd, zag Van der Poel in Rucphen al bij de start wegrijden. De Woudenberger hield de Nederlands kampioen in het zicht, maar de Nederlandse titel voor Van der Poel kon hij niet in gevaar brengen. Voor de zoon van Adrie van der Poel was het alweer zijn zesde nationale titel op rij.

Deze lijn doortrekken"
Lars van der Haar

Van der Haar zag zijn podiumplek niet helemaal aankomen


BANG
"Ik baal wel van mijn valpartijtje", spreekt Van der Haar na afloop. "Ik bleef hangen en daardoor verlies ik toch vijf seconden. Ik had Van der Poel denk ik niet kunnen hebben vandaag als ik eerlijk ben. In het begin was ik nog bezig met Van der Poel te blijven, maar daarna was ik vooral bezig met de achtervolgers achter mij te houden."

Van der Haar kwakkelt dit seizoen en daarom is hij blij dat hij de zilveren plak mee naar huis neemt. "Ik was een beetje bang dat ik buiten het podium zou vallen, ook omdat ik in Brussel nog heel slecht was. Ik ben blij dat het de goede kant op is gegaan, die lijn moeten we doortrekken. Vandaag is het hoogst haalbare voor mij, dat is ook het doel voor mij de komende weken."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -