Kampong van het kastje naar de muur gespeeld: 'Misschien een stukje gemakzucht'

© RTV Utrecht / Robert Claus
BILTHOVEN/UTRECHT - De hockeyers van Kampong hebben geen goed vervolg gegeven aan de 6-1 overwinning op HIC. De Utrechters namen het in de zaal op tegen Den Bosch, maar gingen zwaar onderuit: 8-1. SCHC won in Poule A met grote cijfers van Venlo (7-2), maar verloor later van Pinoké: 3-5.
Drie goals van Austin Smith zorgden mede voor de zware nederlaag van Kampong, dat alleen via een doelpunt van Boet Phijffer wat terug kon doen. De hockeyer uit Zeist manifesteerde zich eerder op de dag ook al uitstekend, toen hij drie keer scoorde in het met 6-1 gewonnen duel met HIC.

RANGLIJST

Amsterdam is de ongeslagen koploper van Poule B. Kampong en Den Bosch staan op gelijke hoogte en bezetten de derde en tweede plaats.
Boet Phijffer (Kampong): "Misschien een stukje gemakzucht"

SCHC

Max Sweering was tegen Venlo (7-2) de grote man aan de kant van SCHC, door een officiële hattrick op zijn naam te zetten. Even later maakte hij nog een treffer waardoor zijn totaal op vier kwam. De overige Bilthovense treffers werden gemaakt door Job Baeten, Charlie Plomp, Job Laumans, Luuk van Duren en Streef Stroeken.
Later op de middag stond het duel met Pinoké op het programma. Na een sterke openingsfase stond SCHC via Van Duren en Berend van Langeveld op 2-0, maar na dik een half uur hockeyen was daar weinig meer van over toen Pinoké de stand had omgebogen. Een treffer van Jelmer Uidriks namens SCHC zorgde daarna nog voor de 3-5, maar tot een ommekeer leidde dat niet.
SCHC staat na zes wedstrijden op de derde plaats in Poule A van de Hoofdklasse. Pinoké is koploper met 16 punten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.