Instellingen

Hoogland moet achterom kijken na verloren degradatiekraker

© Geert Lommers
HOOGLAND - In de strijd om handhaving in de Derde divisie heeft Hoogland verzuimd afstand te nemen van de onderste plaatsen. De promovendus verloor met 1-2 van DEM, dat voor deze speelronde nog hekkensluiter was, maar Hoogland nu passeert op de ranglijst.

AFWEZIGEN

Trainer Raymond Prins moest het stellen zonder middenvelder Coen Heus, die tijdens het winterse trainingskamp opnieuw geblesseerd raakte aan zijn knie. Hossein Mezbanali ontbrak vanwege privé-omstandigheden.
Imponeren deed Hoogland geen moment tegen DEM. Zwak keeperswerk van Sebastiaan Bruins leidde na een klein kwartier een 0-1 achterstand op. De goalie moest lossen op een schot, waarna Timo Wolters namens DEM kon tekenen voor de treffer.

BAUM

Ondanks matig veldspel kwam Hoogland zoals zo vaak dit seizoen toch nog langszij. Twintig minuten voor tijd was het uiteraard Henk Baum die zijn ploeg op 1-1 zette. Het was alweer de achtste competitietreffer van Baum dit seizoen.
Lang kon Hoogland niet van die treffer genieten, want zeven minuten daarna werd het 1-2, toen Mehmet Gencer met een halve omhaal de winnende treffer maakte namens DEM.

RANGLIJST

Bij winst had Hoogland afstand genomen van de onderste plaatsen, maar na de nederlaag is DEM de nieuwe nummer 13 van de Derde divisie B. Hoogland zakt een plaats en staat nu veertiende. De nummers 16 en 17 degraderen rechtstreeks aan het eind van het seizoen. Plaats 14 en 15 moeten via de nacompetitie spelen om lijfsbehoud.
13' Timo Wolters [0-1]
73' Henk Baum [1-1]
80' Mehmet Gencer [1-2]

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.