RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Waterpolosters veel te sterk voor Israël op EK, Van der Sloot van UZSC scoort drie keer

UTRECHT/BAARN - De Nederlandse waterpolosters hebben zich lekker kunnen inschieten tijdens hun eerste wedstrijd op het EK in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De ploeg van bondscoach Arno Havenga won wel heel ruim van IsraŽl: 22-3.

Maud Megens was topschutter met vijf goals. Sabrina van der Sloot van het Utrechtse UZSC, Iris Wolve en Brigitte Sleeking waren ieder drie keer trefzeker. Bijna alle internationals van Oranje die in het water kwamen, scoorden tegen het zwakke IsraŽl.

De waterpolosters maken dit EK jacht op titelprolongatie en azen bovenal op een ticket voor de Olympische Spelen. De kampioen van Europa kwalificeert zich voor Tokio 2020. De tweede plaats volstaat ook als Spanje, dat al zeker is van deelname aan de Spelen, het goud pakt.

IsraŽl diende vooral als opwarmer voor de duels in de komende week waar het er echt om gaat. ItaliŽ en Spanje zijn op papier de zwaarste tegenstanders. Toch duurde het even eer de eerste goal viel. Maartje Keuning wierp pas in de vierde minuut raak, maar gaf wel de aanzet tot een doelpuntenregen. De periodestanden waren 4-0, 5-1, 7-1 en 6-1. Coach Havenga gunde zijn beide keepsters Joanne Koenders en Debby Willemsz om en om twee periodes speeltijd.

Duitsland is maandag de tweede tegenstander van de Nederlandse waterpolovrouwen. In de selectie van Oranje zit uit onze regio onder meer Nomi Stomphorst uit Baarn. Naast Sabrina van der Sloot van UZSC zijn van de Utrechtse club ook Vivian Sevenich en Dagmar Genee geselecteerd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -