RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Waterpolosters wederom oppermachtig in EK-duel, UZSC'ers vaak trefzeker

UTRECHT/BAARN - De Nederlandse waterpolosters hebben ook hun tweede duel op het EK in Boedapest met duidelijke cijfers gewonnen. Na IsraŽl was nu Duitsland geen partij voor de vrouwen van bondscoach Arno Havenga: 23-3. Acht van de 23 goals werden gemaakt door speelsters van UZSC. Vivian Sevenich was een van de topschutters met vier goals, Sabrina van der Sloot scoorde drie keer en Dagmar Genee eenmaal.

Oranje leidde na het eerste kwart al met 6-1. Met een scoringspercentage van 60 procent was de ploeg van Havenga in die periode al veel te sterk voor de Duitse vrouwen, die zondag al met 13-4 hadden verloren van ItaliŽ. Oranje was zondag met ruime cijfers (22-3) te sterk voor IsraŽl. Pas woensdag treft Nederland met ItaliŽ een tegenstander van niveau, met Spanje de sterkste opponent in de poule.

Met een 11-1 voorsprong werd de rust bereikt. Na het derde kwart (5-0) werd ook in het laatste kwart het overwicht in ruime cijfers uitgedrukt: 7-2. Nomi Stomphorst uit Baarn vond ťťn keer het net.

Nederland speelt behalve tegen ItaliŽ en Spanje ook nog tegen Frankrijk. De nummers 1 tot en met 4 van elke groep plaatsen zich voor de kwartfinales.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -