RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Door de Lens van Ankie: bij Protos is het studentikoos gezellig

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Terwijl in Apeldoorn de Olympische droom van de dames van het Nederlands volleybalteam in duigen valt, zie ik in Utrecht door mijn camera de mannen van USV Protos in een bomvolle sporthal strijden tegen het Groningse Plainwater Donitas. Het is zaterdagmiddag. In hal 1 van sportcomplex Olympos komt coach Bernard Schoonbeek me breedlachend tegemoet als ik binnenkom. Hij wist van mijn komst en is blij dat ik er ben. Dat komt goed uit want mijn missie voor vandaag is niet alleen actiefoto's maken van het team, maar ook van Bernard.

NOMINATIE
Foto's van Protos, het stond al een tijdje op het verlanglijstje van de redactie. Logisch want de volleyballers gaan als een speer. In rap tempo klommen de mannen binnen twee seizoenen op van de tweede, via de eerste naar de topdivisie. En nu gloort stiekem in gedachten de Eredivisie aan de horizon.

Toch was het er ondanks al dat succes nog niet van gekomen om eens te gaan kijken. De aanleiding was er blijkbaar niet. Maar nu is die er zeker wel. Want het succes van de ploeg is in Utrecht niet ongezien gebleven. Bernard die al meer dan vijf jaar aan het roer staat van het team is afgelopen week genomineerd als Sportcoach van het jaar bij de Sportprijs Utrecht. Geen enkel excuus staat dus nog in de weg. Foto's ga ik maken.

GEZELLIG
Voordat ik ga, kijk ik nog even snel op de website van de vereniging. 'Protossers staan klaar om van Sportcomplex Olympos tijdens thuisdagen de gezelligste plek van Utrecht te maken' lees ik daar. Nou ik kan jullie vertellen: daar is vandaag geen woord van gelogen. Het is studentikoos gezellig in de sporthal.

De grote rode mascotte danst vrolijk in het rond op het ritme van het geroffel van de grote trom en de biertap in de kantine draait overuren.
Tot de laatste minuut wordt er door het team met hart en ziel gespeeld. En hoewel ze er dicht tegenaan zitten, valt het kwartje nog net niet naar de goede kant. De winst gaat naar de tegenstanders. Toch is er iets dat mij het gevoel geeft dat het niet de vraag is of, maar wanneer de eredivisiedroom van Protos uit gaat komen.

 | Foto: Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -