KNVB wacht lang met besluit over royeren Utrechtse voetbalclubs

© Pixabay, bewerking door RTV Utrecht
UTRECHT - De KNVB heeft nog altijd geen besluit genomen over de Utrechtse clubs DWSV en SVA Papendorp. Beide clubs hangt royement boven het hoofd, nadat er afgelopen najaar opnieuw incidenten plaatsvonden. De voetbalbond haalde alle elftallen van de clubs uit de competitie, in afwachting van het definitieve oordeel van de tuchtcommissie.
In december kreeg DWSV een brief waarin stond dat het besluit op 7 januari genomen zou worden. Een woordvoerder van de bond laat weten dat dat nog niet gebeurd is. Wat de reden is van de vertraging is onduidelijk, maar het is aannemelijk dat de KNVB alle juridische haken en ogen van een eventueel royement duidelijk wil hebben.
De bond zal koste wat kost willen voorkomen dat het een eventuele beroepszaak verliest. Dat zou de KNVB namelijk in meerdere opzichten heel slecht uitkomen.

INHAALDUELS

Zo zou de competitieleiders een forse klus wachten. De eerste elftallen van SVA Papendorp (1e klasse) en DWSV (4e klasse) hebben inmiddels sinds oktober geen wedstrijd meer gespeeld. Mocht de KNVB niet besluiten de clubs het lidmaatschap te ontnemen, moeten zij minimaal zes achterstallige duels inhalen. Dat geldt ook voor de andere teams van de twee verenigingen.
Inmiddels is een compleet elftal van DWSV overgestapt naar stadgenoot EDO. SVA Papendorp betaalt al sinds begint december de huur voor het sportpark niet meer en heeft ook de betalingen aan de KNVB stopgezet. Beide clubs bezinnen zich op mogelijke stappen, mocht de KNVB tot een royement besluiten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.