RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

IJsselmeervogels neemt afscheid van trio

1/3
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Jeffrey Buitenhuis, Achraf Nejmi en Ali Akla zijn bezig aan hun laatste seizoen bij IJsselmeervogels. Dat heeft de club dinsdag laten weten.

Voormalig Hercules-speler Jeffrey Buitenhuis kwam in 2014 van FC Den Bosch naar IJsselmeervogels. Daar speelde de nu 27-jarige voetballer als centrale verdediger en als rechtsback. In totaal droeg hij in ruim 160 wedstrijden het shirt van de Vogels.

Hij vertrekt omdat IJsselmeervogels heeft aangegeven te willen doorselecteren en zodoende het contract niet te willen verlengen. Een nieuwe club heeft Buitenhuis nog niet.

AKLA

Ali Akla vertrekt omdat hij na vier seizoenen toe is aan een andere uitdaging.De 26-jarige aanvaller kwam in 2016 over van DVS'33. In zijn eerste jaar op de Westmaat werd IJsselmeervogels, mede dankzij acht doelpunten en negen assists van Akla, kampioen in de Derde divisie. In dat seizoen maakte Akla in de bekerwedstrijd tegen Koninklijke HFC bovendien een doelpunt dat door FOX werd uitgeroepen tot doelpunt van het jaar.


 December 2016: Akla scoort het doelpunt van het jaar. December 2016: Akla scoort het doelpunt van het jaar. | Foto: Geert Lommers

Nadat hij in zijn eerste jaar 31 competitieduels speelde, sukkelde de voormalig Irakees jeugdinternational in de laatste twee en een half jaar vaak met blessures en kwam in die periode tot slechts 35 competitiewedstrijden.

NEJMI

Achraf Nejmi trekt deze zomer na vijf jaar de deur dicht bij de Vogels. De 28-jarige Utrechter heeft dan vijf jaar voor de club uit Bunschoten-Spakenburg gespeeld.

 Achraf Nejmi in actie tegen Spakenburg Achraf Nejmi in actie tegen Spakenburg | Foto: Geert Lommers

Nejmi maakte in 2015 de overstap van Hercules naar de Vogels. Met hem als aanvoerder werd de club in 2017 kampioen van de Derde divisie. Hij speelde inmiddels meer dan 100 officiŽle wedstrijden voor de tweededivisionist uit Bunschoten-Spakenburg. Waar hij volgend seizoen speelt, is niet bekend.


KOZJAK

IJsselmeervogels verlengde ook een contract. De uit de eigen jeugd doorgestroomde Sergio Kozjak is nu tot de zomer van 2021 aan de club verbonden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -