RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

KNVB royeert voetbalvereniging DWSV uit Utrecht met onmiddellijke ingang

UTRECHT - De KNVB heeft het lidmaatschap van de Utrechtse voetbalclub DWSV per direct opgezegd. Dat heeft de voetbalbond zojuist bekendgemaakt. Het besluit is genomen na aanhoudende problemen op financieel en sportief gebied. De KNVB heeft er geen vertrouwen meer in dat het bestuur van de voetbalvereniging de orde kan handhaven bij toekomstige wedstrijden.

De vereniging was na diverse incidenten al geschorst. De druppel die de emmer deed overlopen voor de voetbalbond was de bedreiging van een scheidsrechter. Hij deelde tijdens een wedstrijd vijf rode kaarten uit en werd daarop naar eigen zeggen bedreigd. Hij besloot daarop van het park te rennen.

ONGEWENST GEDRAG
De KNVB laat weten dat de bond en de voetbalvereniging er samen niet uit kwamen. 'Er vonden meerdere gesprekken plaats tussen de KNVB en het bestuur van DWSV, maar ondanks dat werd nog steeds herhaaldelijk ongewenst gedrag van teams van DWSV waargenomen', is te lezen in het persbericht dat de bond naar buiten stuurde.

Het is de voetbalvereniging niet gelukt om een oplossing voor de problematiek te vinden, zegt de bond. 'Herhaaldelijk ongewenst gedrag tijdens wedstrijden van teams van DWSV bleef bestaan. Naar aanleiding van de wanordelijkheden tijdens DWSV 1 - Rivierwijkers 1 zag het bondsbestuur geen andere uitweg meer dan het lidmaatschap van DWSV bij de KNVB per direct op te zeggen', aldus de KNVB.

SV PAPENDORP
De Utrechtse club SVA Papendorp zit ook in de problemen en is geschorst. De club is nog in afwachting van een definitief besluit van de KNVB. Dit wordt binnenkort verwacht. SVA Papendorp (voorheen Magreb) werd geschorst na meerdere ongeregeldheden rond wedstrijden.

Wethouder Maarten van Ooijen liet aan de raad weten met de zaak bezig te gaan zodra ook Papendorp meer weet over het besluit van de KNVB. Hij wil kijken wat er met de clubs moet gebeuren. Als het besluit bekend is, geeft Van Ooijen ook antwoord op de raadsbrief die eerder in december verstuurd was. Stadsbelang Utrecht stelde daarin vragen over de schulden van SVA Papendorp.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -