Spakenburg rekent op financieel succes door bekerduel bij Ajax: 'Meer dan een ton'

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Niet alleen sportief kijkt men bij Spakenburg uit naar de KNVB-bekerwedstrijd van volgende week woensdag in de Johan Cruijff ArenA tegen Ajax. Ook financieel slaan 'de Blauwen' een slag. "Als je gaat rekenen dan kom je wel boven de ton uit, dat is alleen maar hartstikke mooi", zegt penningmeester Bert Beekhuis.
Penningmeester Bert Beekhuis: "Thuis hadden we financieel niet zoveel kunnen overhouden als met deze uitwedstrijd"
De laatste berichten zijn dat Ajax al veertigduizend kaarten heeft verkocht voor het bekertreffen met de club uit de Tweede Divisie. In deze ronde van de KNVB Beker moet de thuisploeg de opbrengst (ook wel de recettes) delen met de uitploeg. Dat gebeurt wel nadat de btw, de organisatiekosten van Ajax en de KNVB daarvan zijn afgetrokken.
"Na de loting hoop je natuurlijk dat veel publiek bij Ajax komt, want het is de eerste ronde waarbij de recettedeling geldt", legt Beekhuis uit. "Puur als penningmeester is dat heel mooi. Als we thuis gespeeld hadden, hadden we financieel niet zoveel kunnen overhouden als met deze uitwedstrijd."
Had Beekhuis eigenlijk liever een thuiswedstrijd op De Westmaat gehad tegen Ajax? "Met mijn penningmeesterpet op zou ik 'nee' hebben gezegd, maar als supporter wel. Ook qua organisatie en veiligheid was er nog meer op ons af gekomen dan nu", reageert de penningmeester.
We gaan met 24 supportersbussen die kant op, waarvan een flink aantal dubbeldekkers en extra grote bussen
Bestuurslid Jim Donkers

MEER DAN TWEEDUIZEND SUPPORTERS

Spakenburg wordt in Amsterdam aangemoedigd door veel fans. "We gaan met 24 supportersbussen die kant op, waarvan een flink aantal dubbeldekkers en extra grote bussen. Daarnaast zijn we met acties voor sponsoren bezig en die inschrijving loopt nog. Dat zullen nog drie of vier bussen worden", aldus bestuurslid algemene zaken Jim Donkers.
"Kaarten die via de club zijn geregeld, dat zijn er 2.200 voor supporters en sponsoren. Veel mensen hebben ook rechtstreeks bij Ajax kaarten gekocht, omdat wij krap in de tickets zaten. De kaartverkoop bij Ajax is namelijk vrijgegeven en daar is ruimschoots gebruik van gemaakt", zegt Donkers.
"Dit hebben wij nog niet eerder meegemaakt. Wel eens PSV, maar dit is van een andere categorie. Dan hebben wij het voor over om alles te regelen voor de mensen."
Trainer Eric Meijers: "We hebben veel mooie wedstrijden meegemaakt, maar deze ontbrak nog"

GROTE IMPACT

Natuurlijk draait het allemaal om wat op het veld gebeurt. Hoofdtrainer Eric Meijers kent het belang van de aanstaande kraker in de beker. "Het heeft een geweldig grote impact voor de club in zijn totaliteit en ook voor het eerste elftal. We hebben ook nog een klus te klaren in de competitie, dat heeft nu de voorrang. Maar het mag duidelijk zijn dat spelen in de ArenA tegen het grote Ajax een hoogtepunt moet zijn", zegt hij.
"We hebben veel mooie wedstrijden meegemaakt, maar deze ontbrak nog", aldus Meijers. "Deze kunnen we straks afvinken. Het is prachtig om naar uit te kijken. We gaan proberen onze huid zo duur mogelijk te verkopen. We hopen er zo lang mogelijk er een wedstrijd van te maken."
De eerste selectie mag in hoofd nog niet bezig zijn met de bekerpot, volgens de trainer. "Als de wedstrijd tegen ASWH is afgelopen, dan gaat de focus op Ajax."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.