Waterpoloërs kansloos tegen Rusland op EK

© Orange Pictures
VEENENDAAL/UTRECHT - Het is de Nederlandse waterpoloërs niet gelukt hun tweede groepswedstrijd op het EK in Hongarije te winnen. In Boedapest bleek Rusland met 15-9 te sterk voor het team van de Veenendaalse bondscoach Harry van der Meer. De periodestanden waren 2-3, 1-5, 2-3, 4-4. Jorn Winkelhorst, Jesse Koopman en Robin Lindhout scoorden ieder twee keer. De overige treffers kwamen op naam van Thomas Lucas, Jorn Muller en Lars Gottemaker.
Oranje had dinsdag de eerste wedstrijd op het EK nog met 9-8 van Roemenië gewonnen. Servië, dat de eerste twee duels overtuigend wist te winnen, is zaterdag de laatste tegenstander in de groepsfase. De groepswinnaar gaat direct door naar de kwartfinales, de nummers 2 en 3 spelen in een tussenronde.

DOELSTELLING

De Nederlandse ploeg van Van der Meer heeft zich een plek in de kwartfinales ten doel gesteld. Het toernooi geldt ook als belangrijke voorbereiding voor het olympisch kwalificatietoernooi in maart in Rotterdam, waar de waterpoloërs een ticket voor de Spelen in Tokio hopen te pakken. Bij het EK ligt alleen voor de winnaar een toegangsbewijs voor de Spelen klaar.

'PUT IN PRATEN'

Oranje miste te veel kansen tegen Rusland. De ploeg profiteerde vooral te weinig van overtalsituaties. "We misten jammer genoeg de overtuiging die we in het eerste duel tegen Roemenië wel hadden", zei Van der Meer. "Daarnaast vielen we te ver terug in de zone, waarmee we de schutters van Rusland in de kaart speelden. Ik baal natuurlijk van de nederlaag, maar we moeten onszelf niet de put in praten. Het feit dat we zoveel kansen creëeren, is gewoon positief en dat moeten we meenemen naar de volgende wedstrijden. Het EK is nog maar net begonnen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.