Verre reis móet DOVO driepunter opleveren

© Jeroen van den Berg
VEENENDAAL - DOVO speelt in de derde divisie A zaterdag de uitwedstrijd tegen GOES. Het duel in Zeeland heeft na de nederlaag van DOVO van afgelopen zaterdag tegen Ajax nóg meer belang gekregen.
[Kader:De staart van de Derde divisie A 13 GOES 16 16 (17-35) 14 VVSB 16 16 (31-36) 15 DOVO 16 12 (36-44) 16 VVOG 16 8 (21-45) 17 ONS Sneek 16 6 (21-57)]

ALLEEN WINST TELT

Voor Scott Calderwood en zijn mannen telt in de uitwedstrijd tegen GOES maar één ding: winnen. Daarmee wordt het gat met de ploegen boven de degradatiestreep verkleind en tankt DOVO ook vertrouwen voor de komende tijd. Alleen winst op GOES is niet voldoende voor de Veenendalers, er moet een serie neergezet worden.
Eerder dit seizoen verloor DOVO op Panhuis met 3-2 van GOES. De Zeeuwen namen daarmee een voorschot op de rest van de eerste seizoenshelft, waarin de ploeg in uitwedstrijden veel meer punten pakte dan thuis. Buitenshuis staat de teller op 12 uit 8, in eigen huis haalde GOES vier punten in zeven duels.
DOVO won dit seizoen pas één uitwedstrijd, uit tegen Hoek. Of dat een goed voorteken is, moet zaterdag blijken.

AFWEZIGEN

Scott Calderwood kan geen beroep doen op de geschorste Mourad Marbouh. Roy Bakkenes en Kai Huisman, die vorige week geblesseerd uitvielen, zijn evenmin beschikbaar.

LIVE

GOES - DOVO begint zaterdag om 14.30 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.